Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Barzani ve bitmeyen oyun

Önceki gün Habertürk gazetesinden Nalan Koçak'ın, Erbil Konsolosluğu yapan Fransız Diplomat Frederic Tissot ile yaptığı çarpıcı bir röportajı yayınlandı. Aylardır Irak Kürdistanı'nda yapılan ve felaketle sonuçlanan referandumu tartışıyoruz. Referandumun Kürtlere yarardan çok zarar getireceğini hem Cumhurbaşkanı Erdoğan seslendirdi hem de çok sayıda aydın yazdı. Ama ne yazık ki Barzani de Kürt aydınlar da bu gerçeği görmedi, göremedi. Tahminlerimiz vardı ama arka planda neler döndüğü tam olarak bilinmiyordu. Nihayet Fransız Diplomat Tissot, ilk adımı attı: "Erbil'i yanlış yönlendirdik. Sonuçlara bakılırsa önerim yanlıştı." Peki Barzani ne yaptı? Sadece istifa mektubunda ABD'ye "sitem etmekle" yetindi.
Peki, o karar neden alındı, kimler söz ve destek verdi? Barzani, bölgeye kurulan tuzakları anlamak için, kendisini ve Kürtleri tarihi bir yanlışa sürükleyen bu süreci bütün ayrıntılarıyla anlatmak zorunda... Bu konuya devam edeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA