Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Antalya’da umut var

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, turizmle ilgili önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Geçen yılla kıyaslanınca bu toplantıyı daha umutvar gördüm. Güçlü bir katılım vardı ve turizmciler 2018'den hayli umutluydu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) 7'nci Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı. 2017'de turizmin dip noktadan yükselişe geçtiğini belirten Kurtulmuş, şöyle diyordu: "2017 ve 2023'e kadarki süreç Türk ekonomisi bakımından önemli olduğu gibi Türk turizmi bakımından da önemli. Turizm sektörü ekonomik kalkınmanın motor gücü olduğu gibi istihdamı geliştiren bir sektördür."
Bakan Kurtulmuş, ayrıntılı konuşmasında turizmcilere yeni hedef de gösterdi: "Çin, Hindistan, Endonezya, Malezya, G. Kore turizmde yeni kapılar olarak hedefimiz olmalı, bu kapıları tıklatmalı ve Türkiye'ye açmak zorundayız. 2018 Troya Yılı'dır. Troya, Anadolu'da büyük medeniyetlerden biridir. Her yıl başka bir değerimizi tanıtacağız."
Sektörün yoğun ilgi gösterdiği kongrede AKTOP Başkanı Erkan Yağcı da yeni hedeflere dikkat çekti: "Turizmde yaşanan önemli değişimlere yeni ürün, yeni pazar ve yeni bir vizyonla cevap verebilmek, gelecekte nerede olacağımızın da anahtarıdır." "Türkiye turizmi yüksek büyüme potansiyelini hâlâ elinde tutmaktadır" diyen Yağcı şu kısa uyarıyı da yapmadan geçmedi: "5 yıldızlı otelleri 3 yıldızlı çevrede inşa etmeye devam edemeyiz."
Antalya'da turizm konuşuldu ama kulislerde İstanbul'da ertelenen TÜRSAB Kongresi vardı. Acaba bakanlık o kongreyi bir an önce yaptıracak mı? İlgiyle izleyeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA