Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Eğitimde ihracat birincisi BAU

Hafta sonu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ikincisi düzenlenen törende "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırmasında birinci gelenlere ödül verdi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve farklı sektörlerden liderler katıldı.
Turizmden imalat sanayisine birçok alanda başarılı ihracatçılar arasında en dikkat çekici olan eğitimdi. Bu alanda "ihracat"tan söz edilmesi çok da alışık olmadığımız bir şeydi. Oysa Türkiye son yıllarda bu alanda ciddi bir atak yapmıştı. Birçok vakıf üniversitesinde yüz bin civarında yabancı öğrenci okuyordu. Alanın birincisi de Bahçeşehir Üniversitesi. Bu yıl da öğrenci ihracatında birinci gelen BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, konuşmasında çok çarpıcı bir tespit yaptı: "Bu sıfır ithalatı olan bir ürün. Beşeri sermaye maddi sermayeye benzemez. Bir insanı eğittiğinizde ülkede en az üç nesle etki edecek bir insan eğitmiş oluyorsunuz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA