Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

“Stratejik mimar”

"Malum kafalar anlayamıyorlar. Anlamadıkları için hazmedemiyorlar" demiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu'nu değerlendirirken...
Türkiye'nin gündemine çok hızlı girdi Türkiye Varlık Fonu (TVF)...
TVF Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Bostan ile sohbet etme imkânı bulunca tablonun yazılan çizilenden çok daha etkili olduğunu görüyorsunuz.
Stratejik mimar iş modelini benimseyen Fon, stratejik planını da hazırladı. TVF sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada yoğun ilgi görüyor.
Bostan, bugünlerde birçok ülke varlık fonu, özel fonlar ve yatırımcılarla görüşüyor ve ilgiyi şöyle anlatıyor: "Fon'un esnek yapısı ve kamunun işin içinde olması elini taşın altına koyması, Türkiye'deki fırsatların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceği beklentisi, bizim için de yeni iş fırsatları doğurmuş durumda. Hali hazırda aldığımız çok önemli işbirliği önerileri var. Çok yoğun bir ilgi var. Bununla ilgili imzalamak üzere olduğumuz anlaşmalar var, iyi niyet sözleşmeleri var. Bunlar üzerinde çalışıyoruz" diyor.
Türkiye'ye gelen birçok yatırımcıyla buluşan Bostan, İtalya, Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde de çok önemli temaslarda bulundu. Önümüzdeki günlerde de bir Körfez turuna çıkmaya hazırlanıyor. Görünen o ki özellikle dünyada dengelerin değiştiği bir dönemde bölgedeki fonları Türkiye'ye daha fazla çekebilmek için TVF önemli bir fırsat olacak. Çünkü TVF'nin çok önemli amaçlarından biri de katılım finansman ürünlerini geliştirmek...
Cumhurbaşkanı'nın Körfez ülkeleri ziyareti de bu anlamda çok stratejik.
Bostan, "Gerçekten bu uluslararası ilişkiler bizim açımızdan çok önemli. Çünkü bunların her biri bizim için yeni bir iş fırsatı, Türkiye'ye yeni bir yatırım imkânı getirme, yeni bir stratejik işbirliği fırsatı ortaya çıkartıyor. Dünyada birçok dinamiğin değiştiği bir dönemden geçiyoruz.
Aslında tarihin yeniden yazıldığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye şu anda içinde bulunduğu ülkeler sınıfında en yıldızı parlayan ülke.
Önümüzdeki aylardan sonra hız kazanacak bir ilgiye sahip olacağını çok net görüyoruz" diyor.
Şu anda Fon'a devrolan her bir varlığa özgü anahtar performans kriterleri çıkartılıyor. Dünya örneklerine bakıldığında, kamu ile yönetilen varlıkların değeri ile varlık fonlarına devredilmesinin arasında yüzde 100 performans farkları izlenmiş. TVF de devraldığı varlıklarla ilgili hızla değerleme çalışmalarına başlamış. Bostan, "Bizim amacımız gerçekten buradaki değeri ortaya çıkartmak" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA