Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Aman dikkat..!

Çok yaratıcı fikirlerimiz, farklı projelerimiz ve bunu hayata geçirmek için ciddi gayretimiz olduğu kesin. Ama maalesef bir de hesap etmeden, sadece kâr olduğunu görerek işe dalma huyu olanlar var. Bu geçmişte tekstil, enerji gibi birçok sektörde yaşandı. Şimdi sıra gayrimenkul sektöründe gibi görünüyor. İnanabiliyor musunuz? İstanbul'da 200 daire ve üzerinde konut projesi gerçekleştiren 360 şirket var.
Evet, Türkiye genelinde konut satışı artmaya devam ediyor. İstanbul da yüzde 15.6 ile en yüksek paya sahip şehir. Bu yıl da 1 milyon 450 bine yakın konut satılması yani yeni bir rekor bekleniyor. Ama bu herkesin bu sektörde başarılı olacağı anlamına gelmiyor.
KONUTDER Başkanı Altan Elmas ile konuştum. O da bu "sürü halinde hurra dalış" diye tanımladığı iş yapış şekliyle ilgili oldukça şikâyetçi. "O yaptıysa ben de yaparım" mantığıyla yola çıkıldığını söylüyor. Elmas, "Son 4-5 yıldır yeni proje, firma, başka sektörlerden bu sektöre giren sayısı had safhaya ulaştı. İstanbul'da bu kat be kat arttı. Anadolu'dan gelen çok firma var. Bu bir yandan rekabet için iyi ama çok ehliyetsiz ellerin de bu işin altına girdiği anlaşılıyor. 100 konut yapmamış bir insan bin konutluk bir projenin altına nasıl giriyor? Hangi tecrübeyle birikimle giriyor? Mesele sadece para değil ki" diyor.
Gerçekten öyle ilginç projeler var ki. Geçen gün Van'daki kentsel dönüşüme İstanbul'dan konut veren, helikopter pistli bir projeye rastladım mesela. Altan Elmas bu konuda kendini ispat etmiş firmaların tercih edilmesini tavsiye ediyor. "Her reklamı olan firma, tecrübeli anlamına gelmiyor. Konut bitmişse yasal olarak inceleyip ruhsatına, iskânına, projeye uygun olup olmadığına bakarak alabilirler. Ekspertiz yapılabilir. Ama bitmemiş konutta firmaları ciddi olarak araştırmalarında fayda var. Geçmişte büyük projeler yapmadan büyük projelere girmişlerse dikkatli olmakta fayda var" diyor. Aman dikkat edin, ev alırken yılların birikimini kimseye kaptırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA