Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bi' ölçemediniz

Ya da başlığı şöyle de atabiliriz; 'ölçüsü kaçtı'. Hiç adetim değildir ama şu reyting sistemine sorasım tuttu. Neden?
Çünkü reytingten bahtımıza ne çıkarsa ekranlarımızda onu izliyoruz.
Çünkü reyting ipini göğüsleyemeyen diziler ve programlar birer birer yayından kaldırılıyor.
Çünkü reklam verenler ve kanal sahipleri reyting odaklı.
Çünkü yüzlerce insanın ekmeği reyting sistemine bağlı. Bilenler biliyor, bu sezon ortada iki reyting sistemi dolanıyor. Biri SBT, diğeri TNS. SBT eski sistem, TNS yeni. Cumartesi sabah kahvaltı ederken iki liste de internette önüme düştü, şöyle bir bakayım dedim ki böyle bir saçmalık yok.
Mesela; Tüm İzleyicilerde yani Total'de Mehmet Ali Birand'la Kanal D Haber SBT'de 14. TNS'de ise 4. Beyaz Show SBT'de 22., TNS'de 35. Saba Tümer SBT'de 97., TNS'de 75.
Gel AB reytinglerine durum aynı, hatta daha da saçma. Mesela Seda Sayan'ın TV8'deki programı 'Seda Sultan' SBT'te 18., peki TNS'de kaçıncı? Ben size söyleyeyim; yok!
Valla, 99. bile değil.
Bu nasıl bir uçurumdur, bu ne dengesizliktir. Gel de inan, gel de kızma, gel de rakamlara değer ver. Koca koca adamlar şu programları hakkıyla bi' ölçemediniz gitti.
Milyonların televizyon zevkini, onlarca diziyi, programı, yapımcıyı, oyuncuyu, yöneticiyi bin kişinin zapingine meze ettiniz.
Yazık. İşte patır patır sonlandırılıyor diziler, neye göre, kime göre. Bir bilen varsa anlatsın da anlayalım bari.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA