Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Araftayım karaftayım

Ebru Gündeş denince kalbimde akan sular durur. Onun sesi, onun şarkıları, onun duyguları bir başka. Ne çıkarırsa alırım, dinlerim, ağlarım, eğlenirim.
Yalnız küçük bir sıkıntım var. Yeni şarkısı 'Araftayım' ile ilgili fena halde araftayım. Müziği Gökhan Tepe'ye, sözleri Şebnem Sungur'a ait şarkı damardan giriyor. Devam ediyor, ediyor... ve ben bir bölümü anlayamıyorum.
Dün bütün gün şarkıyı tekrar tekrar dinledim. Duygular sel oldu olacaktı ama söz yazarımızın ne demek istediğini çözemedim. Dinle dinle anlayamıyorum.
En son Serdar Ortaç'ın "Yüz yüze bakışalım, hangimiz fotojenik" sözü beni böyle kilitlemişti ha bir de en büyük tıkanıklığımı yaşatan 'Kırkından sonra amcam çeker halayı, amcamın zamanında halay mı vardı" sözünü de unutmadım, unutamam, kara sevdam merak etme.
Neyse 'Araftayım'da da şöyle bir durum var. "Şimdilik araftayım, firardayım, hastayım
Hatta kim bilir kaç bahar sonra iyileşir yürek
Bir haftayım, on günüm, son günüm hatta
Belki ölmek için bile yardımın gerek."
Valla anlamıyorum sayın okurlar. Bir haftayım, on günüm, son günüm ne? Bir hafta on güne gelirim mi? Yok, değil galiba. Ölmek için yardım istiyorsa eğer bir hafta on güne öldür beni mi?
Bir bilen, anlayan varsa şu damardan yüreği serinletsin. Ebru Gündeş'in o en neşeli bünyeden bile hüzün cımbızlayan sesinden şarkıyı dinlerken tam ağlayacağım bir durma geliyor, gelmesin yani. Gelmesin.
Not: Emre Aydın'ın 'Soğuk Odalar'ı Ebru Gündeş'e çok yakışmış. Diğer favorim de 'Bir Devir Bitti.'

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA