Gökyüzünde mum ışığında yemek
İLK CIP SALONU MOSKOVA'YA
Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin bugününü "Eskiden biz başka havayollarını taklit ederdik. Artık kriterleri biz koyuyoruz" cümlesiyle özetledi ve Atatürk Havalimanı'nda büyük başarı sağlayan CIP ikram konseptinin yurtdışına da taşınacağını, ilk CIP salonunun Moskova'da hizmete gireceğini duyurdu. Bunu New York, Paris gibi önemli destinasyonlar izleyecekti. Atilla Doğudan ise THY'nin yenilenen ekipman setinin 16 milyon parçadan oluştuğunu ve artık kıtalararası yolculuklarda business yolcularının akşam yemeklerini niçin mum ışığında yiyeceklerini anlattı "Kimse karnını doyurmak için uçmaz. Biz de sadece yemek ikram etmiyor, sürprizler yaratarak yolcuyu eğlendirmeyi hedefliyoruz" dedi. Daha sonra, uçaklara yüklemek üzere hazırlanıp soğuk hava depolarına alınmış, uçaktaki gibi fırınlarda ısıtılarak sunuma hazır hale getirilmiş yemekler ikram edildi. Dünya mutfağından örnekleri bir yana bırakıp Türk yemeklerinden hamsili pilav, perde pilavı, pilav üstü döner, pideli yoğurtlu döner, patlıcan oturtma, kuru fasulye pilav, buğday rizottosu üzerinde kemikli incik, uçan şef tarafından isteğe göre yağsız ya da az yağlı kısımdan kesilip sunulan kuzu tandır, birkaç çeşit börek ve gözlemeden azar azar tattım. En iyi restoranlarda bile kolay bulamayacağım lezzetteydi. Sunumları da çok şıktı. Yemekten sonra zarflı fincanlar ya da ince belli cam bardaklara semaverden servis edilen demli Türk çayını keyifle yudumladım.
DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE GÖZ DİKİLDİ
Bu ikram hamlesinden önce THY'nin business class ikramlarında dünya birinciliği, prime class'lar arasında dünya ikinciliği, ekonomide ise üçüncülüğü vardı. Atilla Doğudan, atakla birlikte her alanda dünya birinciliğine göz diktiklerini söylediğinde bu kez bana hiç de uzak bir hayal gibi gelmedi. THY'nin bu hedefine çok yakında ulaşacağına inandım.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.