Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Teknoloji şovu başlıyor

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği, Tüketici Elektroniği Fuarı, bu hafta Las Vegas’ta başlıyor. Devasa alanıyla fuar, bir yıl boyunca televizyon, mobil cihazlar, akıllı ve sürücüsüz otomobiller ile akıllı ev aletleri konusunda tüm yeniliklerin habercisi olacak

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı'na (Consumer Electronics Show-CES 2017) birkaç gün kaldı. Teknoloji tutkunlarının heyecanla beklediği fuar, 5-8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta kapılarını açacak. Fuar, yeni yılın heyecanlandıran teknoloji ve ürünlerine sahne olacak. Fuarı, yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yeni teknoloji ve ürünlerin sergileneceği fuar, düzenlendiği alanıyla da etkileyici. Üç dev otel ile ayrıca 230 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarın, bir ucundan diğer ucuna yaklaşık 25 dakikalık bir yürüyüşle varabiliyorsunuz. Ben de bu fuar alanını karış karış dolaşıp, teknoloji dünyasındaki gelişmeleri, trendleri ve tüm detayları fotoğraf ve videolarla size anlatmaya çalışacağım. Fuar, 2017'nin yeni ürün ve teknolojilerle ilgili her akımının, her gelişmenin habercisi olacak. Sürücüsüz otomobillerden insansız hava araçlarına, en yetenekli robotlardan giyilebilir teknolojilere kadar pek çok ürün ilk kez burada sergilenecek. Bu arada geçtiğimiz yıl fuarın dikkat çeken, insansız hava araçlarının 2017 yılında da farklı modelleriyle yine gündemde olması bekleniyor. Facebook ve Twitt er'dan canlı yayın Sanal gerçeklik ve 360 derece kameraların fuarın gözde ürünleri arasında yer alacağını, akıllı gözlükler, kumaşlar ve saatlerin hayatımızı şekillendireceğini, akıllı ev aletleriyle sesli ya da dokunarak iletişim kurabileceğimizi söyleyebilirim. Teknolojiyi takip eden uzmanlar için kaçırılmaması gereken etkinliklerin başında gelen CES fuarını binlerce gazeteci, YouTube, Facebook fenomeni geziyor. Fuardan biz de Sabah Gazetesi Facebook sayfası ile @tlenks twitter hesabından canlı yayınlar yapacağız.

EFSANE GERİ DÖNÜYOR
Efsane klavyesiyle hafızalara kazınan, eskinin dev markası Blackberry, Mercury ile küllerinden doğmayı deneyecek. Belki de Blackberry'nin alametifarikası fiziksel tuşlar geri dönecek. Android işletim sistemine sahip yeni Blackberry Mercury, parmak izi okuyucusu ile de ayrıcalığını gösterecek.

YAPAY ZEKA VE ROBOTLAR
Google Home, Apple Siri ve Amazon Alexa gibi akıllı asistanlar yapay zeka kullanarak bir dediğimizi iki etmemeye çalışıyor. Fuarda çok sayıda yapay zeka kullanan robotlarla karşılaşacağımız kesin. Artık en karmaşık cümleleri çözen, aksanları anlayan robotlar hayatımıza girecek. Dünyada ne olup bittiğini anlamak için fuarın her karışını dolaşacağımız kesin.

SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL FUARI
Fuar, her yıl daha fazla otomobil firması ve teknolojisi üreten şirketlerin akınına uğruyor. Bu yıl da Mercedes, Audi, Toyota, Honda gibi dev otomobil şirketleri fuarda sürücüsüz ve akıllı otomobilleri sahneye çıkaracak. Geçtiğimiz yıl 3D yazıcıda üretilen otomobil sergilenmişti. Bu kez, her an ağa bağlı akıllı ve sürücüsüz otomobillerin sayısının artacağını göreceğiz. Uber'in sürücüsüz otomobil testlerine ilk kez geçen yıl başladığını düşünecek olursanız, bu yıl sürücüsüz otomobillerin yine radarımızda olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

TV EKRANLARI EVRİM GEÇİRİYOR
Güney Koreli dev Samsung ise, özellikle televizyon tarafındaki yeniliklerin önemli bir bölümünü CES 2017'de açıklayacak. Yeni akıllı televizyon serisi ilk kez burada görücüye çıkacak. Akıllı ev aletleri de yeteneklerini bu fuarda gösterecek. Mesela, ocağı söndürmek veya fırını ısıtmaya başlamak için başında durmanızı gerektirmeyecek yenilik bu yeteneklerden sadece biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA