Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

İncirlik Üssü

Galiba ABD, kendi halkına karşı savaş açan ve binlerce insanını katleden Suriye'ye karşı operasyon kararı almış.
Bu iş için Adana'daki İncirlik Üssü kullanılacakmış.
Vallahi Adana matbaamızın çalışanları yandı… Arkadaşlarımın kulakları, 'ikmal' için üsse inip kalkan uçakların sesinden yine hasar görecek… Eğer duyduklarım doğruysa dakikada bir uçak kalkıp iner ABD'nin filmlere de konu olan ünlü üssü İncirlik'e…

***
Uçaklar Suriye seferine başlar başlamaz arkadaşlarıma, 'kopardıkları gürültü için' ABD silahlı kuvvetlerini dava etmelerini tavsiye edeceğim.
Belki personelimizi örgütlerim de...
Kulakları sağır eden o sesi engelleyebilir miyiz bilmem… Sahi susturucu takılmaz mı bunlara?! Bu ses adamın kimyasını değiştiriyor.
Eski günlerden gürültünün şiddetini iyi bilirim… Personelimiz Irak savaşında işitme bozukluğu yaşamış, doktorlara taşınmaktan iş yapamaz hale gelmişti.
***
Belli ki Suriye işi Irak gibi kolay olmayacak… Çünkü ABD'nin karşısında Rusya var, Çin var ve hatta İran var… Suriye öyle bir iki bombayla geçiştirilebilecek gibi değil.
Yakında ABD-Irak Savaşı'nda yaşadığımız gürültünün katmerlisini yaşarız herhalde… Yani 'korkunç' günler geri geliyor…
***
Adana matbaamız Ceyhan yolu üzerinde… Oraya gittiğim her gün, özellikle de öğle saatlerinde, üzerimizden geçen dev askeri kargo uçaklarının korkunç sesi matbaamızda 4 şiddetinde sarsıntı yaratırdı.
Alçalma noktasındaki her binada bulunanlar gibi bizim de, dev çelik yığını üstümüzden geçene kadar ödümüz patlardı.
***

Yüreğir ilçesinde evlerinde uyuyan bebeler yine ağlayarak uyanacak, anneler de korkuyla bebesine sarılacak.
Hastalarını uyutmaya çalışan aileler tedirgin olacak… 4 motorlu dev uçaklar alçalma noktası üzerinde olan matbaamızı 'nuzul' hastası gibi zangır zangır titretecek…
***
Öğle molasında bahçede dolaşan bir işçimiz gürültüyle yaklaşan pilota malum el hareketini yapmadan edememişti eskiden.
Ben de bağırmış "Ulan kızdırma pilotu, çözer kelepçeyi düşürür bombayı" deyince hareketinden vazgeçmişti!
***
İncirlik'ten peş peşe kalkan F17'ler ve hayalet uçaklar, sağır eden gürültüyü geride bırakıp gözden kaybolan çelik kuşlar...
İçlerinde tonlarca bombayla Irak'taki hedefleri vuruyor, sonra geri dönüyordu. Bombaları bağlayan kelepçenin biri kopsa her yer ateş topuna dönebilir… Irak savaşı sırasında bomba yüklü çok uçak geçti matbaamızın üstünden.
Dört motorlu balina kasa uçakların azametinden, içinde taşıdıkları mühimmatın imha gücünü ve korkutuculuğunu anlıyorduk.
Galiba o günlere tekrar döneceğiz.
***
Matbaamızın bahçesindeki kameriyede arada bir öğle yemeği yerdik.
Artık bunu yapamayız herhalde. Ama arkadaşlarımı şu 'gürültü' meselesine çözüm için örgütlemekten vazgeçmem. Bir 'hukuk devleti' olduğunu iddia eden ABD'ye karşı hukuki bir süreç başlatalım bakalım ne oluyor. Bu yazıyı okuyan Coniler bir punduna getirip üstümüzde kelepçe çözmese bari…!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA