Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERSİN RAMOĞLU (GÜNEY)

Ağır ceza verilsin

DOĞAL Tıp Uzmanı Dr. Şeref Menteşe, 'Şarlatanlara kim dur diyecek' başlıklı yazıma açıklık kazandıracak bir yanıt gönderdi.
Menteşe halkın nasıl kazıklandığını şöyle anlatıyor.
"Bitki ve gıda işinde uzamanlar karışımları hazırlar ve üretim yapılır; lakin üretici bakanlığa verdiği bakanlıktan onaylattığı ürün karışımına ve ambalaj örneğine göre üretim yapmıyor. Ambalajda sorun yok. Gıda takviyesi üretenler Bakanlığa onaylattıkları ürün karışımına sadık kalmıyorlar… Ambalaj üzerinde yazanlar içeriğini yansıtmıyor.
Bakanlık da eleman eksikliğinden ürünleri denetleyemiyor… Denetleyip yakalasa da yaptırım yetersiz… Bakanlık şikayet olursa veya kötü bir şey yaşanırsa olaya el atıyor"
diyor.
Doğal tedavi uzmanlığı (hekimliği) Hemeopati gibi bilim dallarının önünün açılmasını isteyen Menteşe, çözümün eğitimsiz insanlara bu yetkinin verilmemesinden geçtiğini söylüyor.
Endemik bitkiler ilaç kadar faydalı ve aynı zamanda tehlikeli olabilir.
Gelişmiş ülkelerde hangi bitkinin veya bitki karışımının ne işe yaradığı ambalaj üzerine yazılır. Eğitimsiz kişilere bu iş yaptırılmaz. Yapana ağır cezalar verilir.
Çünkü bu iş ruhsatsız silah taşımaktan daha tehlikelidir.
Şifalı bitkiler ve doğal tedavi uzmanlığı modern tıbbın alternatifi değil, vazgeçilmezidir.


İllüstrasyonlar: Halil İbrahim Yıldırım




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA