Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

2020 kadrosu

Olayları "Deforme" etmekte, kamuoyunu da "Dezenformasyon" bombardımanıyla uyuşturmakta Batı medyasının üstüne yok.
Bunun örneklerini Arap baharında da, İran krizinde de bol bol gördük. Şimdi aynı taktik Rusya için uygulanıyor.
150 milyon nüfuslu Rusya'da topu topu 100 bin kişinin meydanlara inmesini tüm Ruslar'ın Putin'e muhalefet ettiği şeklinde takdim eden, Putin yanlılarının onlardan da büyük kalabalıklarla yaptığı mitingleri ise "Devlet güdümlü" diye küçümseyen Batı medyası, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra ustaca bir manevrayla makas değiştirdi: Putin'in zaferinin "Yeterince meşru olmadığını" öne sürmeye başladı. Neden? Bir, seçime hile karıştı. İki, zaten seçimin senaryosu Putin'in kazanmasını sağlayacak, hatta kaçınılmaz kılacak biçimde yazıldı...
Hemen belirteyim; kesinlikle Putin hayranı falan değilim ama vicdan sahibiyim. O nedenle iki gerekçeye de katılmıyorum. Bir, Putin'in seçimi kazanması için hileye başvurmasına gerek yoktu. İki, Ruslar'ın ezici çoğunluğu istikrarın sürmesini istediği için, kim aday olursa olsun istikrarın güvencesi gördüğü Putin'e oy verecekti.

***

Ben vicdan sahibiyim; Putin'in nasıl bir Rusya devraldığını biliyorum: Enflasyon neredeyse yüzde 100'e dayanmıştı, kamuda ve özel sektörde aylarca maaş ödenemiyordu, askerler karınlarını doyurmak için tarlalardan patates söküyorlardı, kamu malları kapanın elinde kalmıştı, IMF'ye ve Batı bankalarına yüz milyarlarca dolar borçlanılmıştı...
Ben vicdan sahibiyim, Putin'in 10 yılda Rusya'yı nereye getirdiğini biliyorum: Enflasyon tek haneye indi, artık herkes düzenli olarak maaşını alıyor, halkın satın alma gücü her yıl ortalama yüzde 15-20 artıyor, yoksulluk iyice geriletildi, kamu borcu sıfırlandı, merkez bankası rezervleri 500 milyar dolara yaklaştı... Ve en önemlisi yarınlara güvenle bakabilen bir orta sınıf yaratıldı.
***

Kâhin değilim ama 2020'lerin güçlü küresel liderlerinden üçünü şimdiden tahmin ediyorum, hatta biliyorum:
1- Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin (Çünkü, anayasa değişikliğiyle başkanlık süresi 6 yıla çıkarıldı ve iki dönem seçilme imkânı korundu).
2- Çin Devlet Başkanı ve Komünist Parti Genel Sekreteri Xi Jinping (Çünkü önümüzdeki sonbaharda partinin liderliği, 2013 Mart'ında da devlet başkanlığını devralacak ve "Dragonlar diyarı"nı 10 yıl boyunca yönetecek).
3- Türkiye Cumhuriyeti'nin -bugün- Başbakanı -yarın- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
O tarihte ABD Başkanı kim bilir kim olacak, Fransa'yı, Almanya'yı, irili-ufaklı diğer Avrupa ülkelerini kim bilir kimler yönetecek...
Ama Putin, Xi Jinping ve Erdoğan sahnede olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA