Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SALİH TUNA

Bari Madonna’nın kalbinden utan

Birilerine göre Enver Paşa Almanların adamıydı, Mustafa Kemal İngilizlerin adamı.
Merhum Necmettin Erbakan mı?
O da askerlerin adamıydı.
General Muhsin Batur tarafından parti kurup sağı bölmesi için yurtdışından getirilmişti.
Merhum, yurtdışında tatil için bulunmuyordu tabii. Türkiye'nin yetiştirdiği dünya çapında bir mühendis olarak Almanya'da Leopard tanklarının motor tasarımında yer almıştı.
Hatta bundan sebep, "Askerlerin adamı" diyen aklıevvellerin yanı sıra, "Almanların adamı" diyenler de vardı.
Almanlardan Erbakan'ın nasibine düşen, "eroin ticareti" yapmakla suçlanmak oldu.
"Askerlerin adamı" olmanın karşılığını da kurduğu tüm partilerin (Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi) askerler tarafından kapatılmasıyla ödedi.
"Sağı bölmesi için parti kurduruldu" ithamına gelince...
Merhum Erbakan siyasete girdiği günden itibaren Türkiye'deki sağ ve solun birbirinden farkı olmadığını, her iki kesimin de "Batıcı" veya "Batı Kulüpçü" olduğunu biteviye dillendirdi.
Hülasa sağı bölmedi, mahut "maskeli baloyu" bitirdi.

***

Lakin "külyutmazlar" hiç bitmedi. Son günlerde de İsrail'i arkalamak için panayır hokkabazları gibi kırk takla atıyorlar.
İsrail terör rejimini açıktan desteklemiyorlar elbette. Gerçi mebzul miktarda onlardan da var ama bunlar oldukça sinsi.
O kadar ki, sureti haktan görünmek için bebek katili Siyonist Netanyahu'ya birkaç laf çakıyorlar, lakin hemen ardından bebek katillerine direnen Filistinli direnişçileri itibarsızlaştırmak için demediklerini bırakmıyorlar.
Bundan daha sinsi İsrail'i arkalamak olmaz. Şöyle bir örnekle anlatayım: "Kuvayı Milliye'yi (misal) İngilizler kurdu" diye iftira attıktan sonra, Yunan kötü desen ne olur demesen ne olur!
Neymiş efendim, Hamas İhvan-ı Müslimin'in (Müslüman Kardeşler) Gazze'deki uzantısıymış. İhvan da "Arap milliyetçiliğine" karşı kurulmuşmuş.
Hay Allah'ım, akıllar pay edilirken bunlar neredeydi?
Balkan savaşlarına düçar olmamızın ana nedeni "milliyetçilik akımları" (daha doğrusu kavmiyetçilik) değil miydi?
Demem o ki, "Arap milliyetçiliği" matah bir şey miydi sanki? Bölücü, bozguncu ve işbirlikçilikten öte ne işe yaradı?
Lawrence'ın kankası Arap milliyetçisi Şerif Hüseyin ve oğulları İngilizlerle işbirliği içinde bizi arkamızdan vururken, İhvan'ın kurucusu ve önderi Hasan el-Benna öğrencileriyle birlikte işgalci İngilizlere karşı savaşıyordu, haberiniz var mı?
Kulaktan dolma bilgilerle Mursi'ye de sallayıp durdunuz da ne oldu? Mısır'daki Sisi darbesini İsrail rejiminin şefleri nasıl kotardıklarını itiraf etmeye başladılar, hiç utandınız mı?
"Külyutmazlar" tükenmiyor!
"Hamas'ı FKÖ'yü bölmek için İsrail kurdu" diyen manyaklar bile var. Ne diyeyim, Mahmut Abbas öpsün sizi.
Filistin direnişi topyekûn Hamas'ın arkasında, siz neyin peşindesiniz?
Sayın Akşener de "Hamas'ın kime ve neye hizmet ettiği şüphelidir" demekle kime ve neye destek verdiğinin farkında mı acaba?
Bilmediği konulara gireceğine Gazze'de öldürülen çocuklar yüzünden kalbinin kırıldığını söyleyen Madonna kadar olsun yeter.
En azından vicdanından şüphemiz olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA