Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Toyota'nın üç Türk silahşörü

Toyota Motor Avrupa'da görev yapan üç Türk mühendis Mehmet Kılıç, Serkan Karaman ve Ahmet Karaman, markayı geleceğe hazırlıyor

Japon otomotiv devi Toyota'nın yenilenen Verso ve Auris modellerinden sonra yeni Avensis'de de Türk imzası var. Markanın amiral gemisi Avensis, Toyota Avrupa bünyesinde Proje Direktörü olarak görev yapan Ahmet Karaman'ın başkanlığındaki 70 kişilik bir ekip tarafından yenilendi. Toyota Avrupa'nın Belçika'daki merkezinde 10 yıldan bu yana Proje Direktörü olarak çalışan Ahmet Karaman, Yeni Avensis'in D segmentindeki tüm beklentileri karşılayacak bir otomobil olduğunu söyledi. Birçok yeni teknolojinin standart olarak sunulduğu Yeni Avensis'in premium segmentteki otomobillerde algılanan kaliteyi şimdi en üst seviyede sunduğunu ifade etti. Karaman, "Bunu kullandığımız malzemenin kalitesi, uyumu gibi tüm detaylara azami düzeyde dikkat ederek gerçekleştirdik. Yeni Avensis ile çok başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

1.7 MİLYON SATTI
Üretime başlandığı 1997'den bu yana 1.7 milyondan fazla satan Avensis'in yeni nesli İngiltere'de üretiliyor. Yeni Avensis, Sedan ve Station wagon (Avensis Touring Sports) gövde tipleriyle satışa sunuluyor. 1.6 lt'lik dizel motorun ilk kez kullanıldığı Avensis'te ilk bakışta yeni ön ve arka tasarım; zarif çizgilere sahip, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekan dikkat çekiyor. 1.6 lt D-4D dizel motor 2.0 lt'lik dizel motordan 20 kg daha hafif. Bu motor 112 bg güç, 270 Nm tork üretiyor.

İLK KEZ JAPON OLMAYAN MÜHENDİS
Toyota ile BMW arasında dizel motorlar konusundaki işbirliğinin ilk meyvesi 1.6 lt BMW dizel motorlu Verso'da Türk imzası var. Yeni Verso, Toyota Adapazarı Fabrikası'ndan 30 kişilik bir Türk ekibinin de bulunduğu toplam 150 kişi tarafından geliştirildi. Bu kadronun başında ise mühendis Mehmet Kılıç vardı. 13 yıldır Toyota Ar-Ge Avrupa merkezinde çalışan Kılıç, 2010 sonunda Verso'nun Baş Mühendis Yardımcısı pozisyonuna getirildi. Kılıç, Toyota organizasyonu içerisinde bu göreve tayin edilen 'Japon olmayan, Avrupalı ve Türk' ilk kişi ünvanına sahip.

İKİ KARDEŞİN BAŞARISI
Üçüncü nesil Yaris'in kapsamlı yenileme operasyonunun sorumlusu da 10 yıldır Toyota'nın Belçika'daki Ar-Ge bölümünde görevli Serkan Karaman. Toyota Adapazarı fabrikasından Belçika'ya transfer olan Karaman, Avensis projesinin başındaki Ahmet Karaman'ın kardeşi. Toyota Avrupa'da hem yaptıkları iş hem de kişilikleriyle kendilerini sevdiren Karaman kardeşlere, soy isimlerinden dolayı 'Car man' şeklinde hitap ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA