Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kulaklıkta terzi usulü müzik

Akıllı telefon ve online müzik servisleri kulaklıklara ilgiyi artırdı. Yüksek kalitede müzik dinleyen kulaklığı terzi işi hazırlatıyor. Artık, parmak izi gibi kulağa özel benzersiz tasarımlar yapılıyor

Yerli veya uluslararası müzik servislerine olan ilgi giderek artıyor. TT Müzik, Turkcell Müzik gibi yerli online müzik servisleri dışında, Spotify veya Apple Music gibi küresel servisler de kaliteli müzik dinleyenler için özel arşivler bulunduruyor. Bu servisleri dinlemek için kaliteli kulaklık talebi de her geçen gün artıyor. Kulak üstü, kulak içi veya spor yapanlar için özel kulaklıklar bulmak mümkün. Ancak kulak içi kulaklıklardaki özel tasarımlar dikkati çekiyor. Daha önce bu tür ürünleri profesyonel müzisyenler kullanırdı. Üstelik bin 500 dolar ve üstünde ücretler ödenirdi. Şimdi bu işlemler daha da ucuzladı, yüksek çözünürlüklü müzik tutkunlarının da erişebileceği çözümler ortaya çıktı.

KULAĞIMIN HARİTASI ÇIKTI
Kulak içi tasarım aldığınızda kutunun içinden irili ufaklı silikon parçacılar çıkıyor.
O silikon parçalarını deneyerek kulağınıza uygun tasarımı buluyorsunuz. Ancak bu işi şansa bırakmak istemeyenler için harika terzi işi çözümler de var. İngiliz Snugs firmasının kulağa özel tasarladığı ürünler yeni dönemin müzik keyfinin ipuçlarını veriyor. CES 2017 Fuarı'nda Snug firması, kulağımın haritasını çıkardı. Sanki kulağımın içini kaşır gibi su tabancası benzeri bir cihazla kulağın haritası çıkarılıyor. İki kulak için bu işlem 10-15 dakika sürüyor. Sonra buna göre silikonlar üretiliyor.
Daha sonra da silikonlar kulaklıklara takılıyor. Böylece dış sesten en az etkilenerek müzik dinlemek mümkün oluyor. Üretilen silikon kulak içi ürün adrese gönderiliyor.
Tıpkı terzi işi gömlek siparişi verir gibi.

4 TASARIMDAN HANGİSİ SİZE GÖRE?
SPOR YAPARKEN KULLANIRIM
Sporcular için hareketi kısıtlamadan, su altında bile kullanılacak tasarımlar var. Adım sayan, spor koçu hizmeti veren ürünler var.

KABLOLARI SEVMİYORUM
Kablosuz kulaklıklarda ses kaybı fazla olur. Ancak bunun dışında pil süresi ve gürültü kesme özelliği de seçimde önem taşıyor.

KULAK İÇİ TAM BANA GÖRE
Kulak içi ürünler farklı fiyat ve ses kalitelerine göre sunuluyor. Kulak üstü modellerindeki terleme nedeniyle kulak içi öne çıkıyor.

EN İYİ SES KULAK ÜSTÜNDE
Kulak üstü modelde sınırsız seçenek var. Özellikle özel ambiansla müzik dinlemek isteyenler kulak üstü modelini tercih ediyorlar. Özellikle kayıpsız müzik dinleyenler için daha çok bu tür kulaklıkları kullanılıyor.

OYUNCULARA ÖZEL TASARIM BİLE VAR
Ses keyfini önemseyenler arasında oyuncular da var. PC 363D kulaklığın geliştirilmiş versiyonu olan Sennheiser PC 373D, Dolby 7.1 desteğiyle çevresel sesleri daha iyi duyabilmeye imkân tanıyan yeni bir aparata (dongle) sahip. Böylece daha gerçek seslerle oyun oynama olanağı sunan PC 373D, kullanıcılara 4 ayrı ses moduyla kişiselleşmiş deneyim yaşatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA