Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Teknoloji aşkına çare

Sevgililer Günü için pek de anlamadığınız teknolojik ürünler arasında seçim yapmak kolay değil. Biz deneyimlediğimiz ürünlerden bir teknolojik aşk sepeti yaptık

Akıllı telefondan depolama ürünlerine, akıllı saatlerden tablete teknolojik ürünler sadece erkekler için değil, kadınlar için de farklı hediyeler var. Ekonomik, yetenekli, şık tasarımlara sahip teknolojik oyuncaklar arasından daha çok deneyimlediğimiz ürünleri masaya yatırdık.
Öncelikle sevgilinizin hangi tür araçları sevdiğini gözden geçirin. Teknoloji kullanırken hangi karaktere sahip olduğunu gözden geçirin. Yaklaşık 6 farklı teknolojik kişilikten hangisine yatkın olduğunu gözden geçirin. İşte teknolojik aşkların kökeninde var olan 6 farklı kategori sevgilinize alacağınız hediye konusunda size iyi bir rehber olabilir.

ÖNERİ ROBOTLARI
Sevgilinizi sizden daha iyi tanıyan alışveriş robotları bile var. Facebook, Twitter veya Instagram platformunda beğeniler ve paylaşımlar üzerinden o kullanıcıyı sevgilisinden daha iyi tanıyan robotlar ortaya çıkıyor.
Ancak siz yine de hayal gücünüzü zorlayarak sevgilinize değer verdiğinizi gösterebilirsiniz. Üstelik bunun için Sevgililer Günü'nü beklemenize de pek gerek yok. Eğer sevgilinizin sık alışveriş yaptığı internet sitesini biliyorsanız, onun beğendiği veya favorilerine eklediği ürünü alıp onu şaşırtabilirsiniz.
Ancak bu durumun kişisel mahremiyet duygusunu rahatsız etmeyecek şekilde yapmakta fayda var.

PERFORMANS VE FİYAT BİR ARADA
Samsung S8 henüz piyasaya çıkmadı. Sizin şu an bir telefona ihtiyacınız varsa, Samsung A serisi telefonlarla ekonomik ama performans olarak sizi üzmeyecek bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gelelim ürünün derinliklerine inmeye. Metal yüzeyler oldukça sağlam bir cihaz izlenimi veriyor. 3D cam yüzey daha hassas görünüyor. Ancak şık durduğunu söyleyebiliriz. 16 megapiksel kamerası çözünürlüğün tüm seride dert olmadığını gösteriyor. Loş ışıkta mükemmel olmasa da durumu kurtaracak bir görüntü kalitesi elde ediyoruz. Eğer kendinizi bir özçekim (Selfie) bağımlısı olarak görüyorsanız, ekranın istediğiniz yerine atadığınız tuşla fotoğraf çekebiliyorsunuz. Ben en büyük ekranlı A7 serisini kullandım. SD kartla kapasitesini artırmak mümkün.

Oyun coşkusu
Saatlerce oyundan başını kaldıramayan sevgilinize hediye almak işinize gelmeyebilir. Ancak onunla birlikte eğlenebileceğiniz bir oyun sizi daha çok bir araya getirebilir. Kullanılan oyun konsolu veya uzun süredir oynadığı oyunun güncel versiyonunu satın almak güzel bir sürpriz olacaktır. Eğer oyun konusunda kendinizi fazla zorlamak istemiyorsanız, bu hediyeyi verirken oyuna ayırdığı zaman konusunda tatlı bir kural koyma uyarısı verebilirsiniz. Karar size kalmış.

Sosyal ortam arayanlar
Instagram, YouTube ve benzeri uygulamaları özel zaman ayıran sosyal ağ tutkunu sevgiliniz varsa, kamera aksesuarları işinize oldukça yarayacaktır. Tercih yaparken mutlaka kameranın güncel bir ürün olup olmadığını mevcut telefonuyla uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Yoksa iyi niyetle seçtiğiniz ürün kullanılmayabilir.

Tasarım tutkusu
Siz istediğiniz kadar teknolojik özellikten söz edin. Tasarım tutkunları için fonksiyondan çok tasarım ve renk öne çıkar. İnce zarif bir tasarıma, sevdiği renklere dikkat edin.
Şu sıralar sadece siyah, altın ve kırmızı altın metal renkler son derece yaygın kullanılıyor. Daha ince ve hafif tasarım ürünlerin fiyatları da artıyor. Genelde kadınlarda olduğunu düşündüğümüz tasarım tutkusu herkes için vazgeçilmez bir detay haline geldi.

Marka aşkı
Onlar sadece tutkunu oldukları markayla ilgili gelişmeleri yakından takip eder. Başka markalarla ilgili gelişmeler onu ilgilendirmez. Bu sınıfa en çok Apple tutkunları girer. Marka sadakati son derece yüksektir. Cihaz pahalı olursa, işe yarayan aksesuarlar almayı deneyin. Ancak orijinal aksesuar olmasına dikkat edin.

Son modayı takip
Siz ne anlatırsanız anlatın, onlar sadece en son çıkan ürünlere ilk önce sahip olmak isterler. Hatta bunun için seyahat edenlere bile rastladım. İnternet sitelerinde yorumları okur, videoları heyecanla izlerler. Onları heyecanlandıran ürün bulmak kolay değildir. Kendilerini ayrıcalıklı hissetmesi için "Türkiye'de bu ürünü ilk kez sen kullanacaksın" demek eşsiz bir başarı örneği olarak kabul edilebilir.

Her zaman tutumlu
Bazıları sadece teknolojik ürünlerden aldıkları faydaya bakar. Fiyat performans oranı en yüksek ürüne ulaşmak onlar için idealdir. İhtiyacı olan ürünü en uygun fiyata aldığınızı iyi bir şekilde anlatırsanız sizden iyisi yoktur. Ancak bu riskli bir iştir. İhtiyacı tanımlayarak en uygun koşullarda aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA