Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

350 bin dolarlık yatırım desteği verilecek

Haziran ayında, sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de lansmanı yapılacak Gamer's Qube oyun girişim programı, halihazırda mobil oyununu tamamlamış olan ekiplere toplamda 350 bin dolarlık bir yatırım fırsatı sunuyor. Dünyanın üçüncü büyük oyun şirketi Netmarble EMEA ve erken aşama teknoloji girişimlerini hızla büyüyen başarılı şirketlere dönüştürmek için gerekli yatırım, strateji ve iş geliştirme desteği sunan StartersHub işbirliğiyle başlatılan mobil oyun geliştiricileri hızlandırma programı Gamer's Qube, mobil oyun geliştirmede Türkiye'yi oyun dünyasının sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor.
Gamer's Qube, halihazırda mobil oyununu geliştirmiş, hatta yayınlamış oyun geliştirme ekiplerine açık bir program. Programa başvurmak için en az iki kişiden oluşan bir ekibe sahip olmak gerekiyor. Haziran sonuna kadar sürecek başvuruların ardından, Netmarble EMEA tarafından yapılacak ön elemeyi geçen 25 oyun geliştirme ekibi arasından 5 tanesi Netmarble'ın profesyonel mentorları tarafından seçilerek programa katılma hakkı kazanacak. Programa katılan her ekibe 70 bin dolar, toplamda ise 350 bin dolar yatırım desteği verilecek.

BİLİŞİM İHRACATINA KATKI
Netmarble EMEA CEO'su Barış Özistek, "Netmarble EMEA ve StartersHub işbirliğinde başlayan Gamer's Qube hızlandırma programıyla, Türkiye'yi mobil oyun geliştirmede dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline getireceğiz. Amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında olarak, onların stüdyo becerilerini geliştirmek, ekiplere global tecrübelerimizi aktarmak ve global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmek. Bu program ile oyun projelerini hayata geçirmek için yurtdışına yönelen beyin göçü- nün önüne geçmeyi, hatta bu göçü tersine çevirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA