Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Piri’nin dünya yolculuğu başlıyor

Tarih ve doğayla ilgili istediğiniz rotaları en iyi rehberin sesiyle keşfetmenizi sağlayan Piri uygulamasının dünya yolculuğu başlıyor. TravelTech Lab London’a kabul edilen mobil uygulama Piri, 3 yılda 260 bin kullanıcı sayısını geçti

Dünyayı en iyi rehberlerin sesinden dinleyerek özgürce keşfetmenizi sağlayan seyahat uygulaması Piri, tüm dünyadan kullanıcıların beğenisine açılıyor. Kasım 2016'da kurulan ve şu anda 10 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Piri, 260 bini aşkın kullanıcıya erişti. Piri, ürettiği dijital turlarla seyahat severlere en güzel rotayı çiziyor. Konum bazlı teknolojisiyle siz neredeyseniz o bölgenin hikâyesini en iyi rehberlerin sesiyle anlatıyor. Haritasıyla sizi adım adım yönlendiriyor ve bir sonraki noktaya ulaştırıyor. Aynı zamanda bulunduğunuz bölgedeki en yerel restoranları, cafeleri, tasarım dükkânlarını da size öneriyor.

DESTEK İŞBANK'TAN
İş Bankası'nın desteğini alarak başladığı yolculuğuna, Mart 2017'de Turkcell gibi önemli bir kurumsal ortağı da eklemişti. Mart 2018'de ise 2 milyon liralık ilk yatırımını almıştı. Bu yatırım turuna Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Sera Group CEO'su Ozan Şener, Nef CEO'su Erden Timur'un da aralarında bulunduğu 6 melek yatırımcı katıldı. Piri, aldığı yatırımla birlikte Türkiye'de uyguladığı modeli Avrupa'ya götürmeye başladı. Piri ekibi Avrupa'nın en çok ziyaret edilen 10 şehrinde İngilizce turlar üretmeye başladı. Şu an Londra, Floransa, Berlin, Venedik, Milano, Dublin, Budapeşte, Prag turlarıyla birlikte 75'ten fazla turu bulunuyor.

% 20 YURTDIŞINDAN
Tarihe meraklı gezginlere deneyimli rehberler eşlik ediyor. Piri geçen yıl Türkçe turlarını Türkiye'nin en çok seyahat eden rehberi Saffet Emre Tonguç'un öncülüğünde oluşturmuştu. Ardından Türkolog Ali Canip Olgunlu, dünyaca ünlü gurme Vedat Milor gibi isimlerin turları da uygulamada yerini almıştı. Global turlar da yine alanında uzman, en iyi yabancı lokal rehberler ile birlikte üretildi. Londra'dan Ruth Polling, Venedik'ten Dr. Guido Lion, Berlin'den Markus Müller gibi pek çok rehber de Piri'ye katıldı. Global turlarla Avrupa'daki turistlere ulaşmaya çalışan Piri'de global kullanıcı oranı 3 ayda yüzde 20 oldu.

ÇIN'DE BAŞARILI GIRIŞIMLER SAHNESINDE
EKIP Berlin ve Çin'de Türkiye'yi en umut vaat eden girişimlerden biri olarak temsil etti. Girişimlerle yatırımcıları ve şirketleri buluşturan, ekosistemin önde gelen organizasyonlarından olan NOAH'da, Piri de 500 startup arasından seçilerek sahne alan 5 Türk girişiminden biri oldu. Alibaba'nın her yıl 12 ülkede düzenlediği uluslararası startup yarışmasında Türkiye'den seçilen girişim olarak Çin'de gerçekleşen bölgesel finalde Türkiye'yi temsil etti.

SANAL GERÇEKLİK SEYAHATI
PIRI ekibinin gelecekteki hayallerinden biri, Sanal Gerçeklik Virtual Reality (VR) teknolojisini, ürettiği sesli turlara entegre etmek. VR teknolojisiyle zenginleştirilmiş bu sanal turlar, üç boyutlu modellemelerle, dünya mirası antik kentlerin geçmişini canlandıracak, hikâyesini günümüze taşıyacak ve dijital bir kütüphane oluşturarak, çevresel şartlardan bağımsız gelecek nesillere aktarılmasına yardımcı olacak. Aynı zamanda, maddi yetersizlik ya da fiziksel engeller sebebiyle seyahat edemeyen insanların da evinden çıkmadan bu şehirleri Virtual Reality teknolojisi sayesinde gezebilmesini sağlayacak. Şirketin ilk olarak yapmayı planladığı VR turu Efes Antik Kenti'nde olacak. Piri, bu uygulama için Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.

APPLE İPAD PRO'NUN BELİ KIRILDI
HERKESIN yoğun ilgi gösterdiği markaların başı farklı deneyim videoları çekmek isteyenlerle başı belada. Bu markaların başında Apple geliyor. Yeni iPad Pro da zihni sinir bir YouTube fenomeninin gazabına uğradı. Kamera karşısına geçip yeni iPad Pro'yu ortadan ikiye katladı. JerryRigEverything YouTube kanalında yayınlanan video 700 binlere ulaşmıştı. Önce kalemi maket bıçağıyla parçalara ayırıp içindeki parçaları gösteriyor. Sonra da maket bıçağıyla iPad Pro arka kapağına Örümcek Adam çizdikten sonra ortadan ikiye katlıyor. Tüm bunları neden yapıyor diye sorabilirsiniz. Apple markasının ve yeni iPad Pro'nun şöhreti tüm bu binlerce liralık cinayetin en önemli sebebi. Binlerce liralık böyle cihazlar alırsanız, sigortasız ve garantisiz kullanmaya kalkmayın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA