Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe camiası seçime hazırlanıyor

1- Sarı-lacivertli camiada tepkiler devam ediyor. Bir kongre bekliyor musunuz?
Şu an kulislerde
adaylık için çalışma yapan birileri var mı? Sadece Sadettin Saran açıklamıştı adaylığını. Futbol takımının ikinci yarıyı nasıl yaşayacağı, seçimli kongre gelişmeleri için önemli olacak. Yeni sezonun teknik direktörünün Löw gibi bir isim olması, yönetime olan güveni artırır. Ali Koç şu anda sessizlik politikası izliyor ve seçim yapmaya hiç niyetli görünmüyor. Yine de şubat ayındaki divan toplantısı, ardından gelecek mali kongrede yaşanacaklar da önemli. Kongre üyelerinin eleştiri dozu veya Ali Koç'a vereceği destek, dengelerle ilgili bir fikir verecektir. Fenerbahçe taraftarına sorduğunuzda ise 'istifa' kelimesini hiç çekinmeden kullanıyor ve başarısızlığın faturasını başkana kesiyor. Bugünkü durumda kim başkan olursa olsun, ciddi bir finansmana ihtiyacı olacak. Çevresindeki isimlerin Aziz Yıldırım'a yeniden aday olması için baskı yaptıklarını, ancak başkanın buna niyetli olmadığını duyuyoruz. O gruptan İlhan Ekşioğlu ismi öne çıkıyor. Ali Koç'un ilk ekibinden Metin Şen'in de 'Olağanüstü bir kongre olursa…' diyerek bazı temaslarda olduğu bilgileri de geliyor. Sadettin Saran olağan kongre için niyetli olduğunu söyledi, dolayısıyla potansiyel aday. Ama en büyük baskı Mehmet Ali Aydınlar'a yapılıyor. Kulübün iç dinamikleri, Aydınlar'ın elini taşın altına sokması için uğraşıyor.

KANARYA MESUT'U EN BAŞTAN KAYBETTİ
2- Mesut Özil imza atalı bir yıl oldu. Bu sürede Fenerbahçe'ye faydalı oldu mu?
Şubat ayı ile birlikte Mesut Özil'in takıma katılışı bir yılı bulacak. Bu süre içinde yeteneklerinin yarısını bile kullanamadı Fenerbahçe. Bir sürü sebebi var. Hazır değildi, sakatlandı ve uzun sürdü. Ardından Kovid-19 geldi. Bunlar geçince bir de Vitor Pereira ile uğraştı. Mesut gibi oyuncular, takımların omuzlarındaki apoletlerdir. Değer katarlar, özel kılarlar. Fenerbahçe bu özel oyuncusu ile bir türlü sinerji yaratamadı. Avrupa'nın en çok asist yapan oyuncusuna, bu topları değerlendirecek santrafor almadılar mesela. Oyun kurgusunda Mesut'a yer de açılmadı. Çabuk düşünen ve düşündüğünü yapan bir oyuncunuz var ama siz 'Sahamızda bekleyeceğiz, ikinci bölgede baskı yapacağız, hızla çıkacağız' diyorsunuz. Baştan kaybettiniz. Bu ortama Mesut da yanıt vermedi. 'Mesut yok' dendiğinde eğer taraftar 'Eyvah' demiyorsa, bu da oyuncunun düşünmesi gereken bir durum. Dünya yıldızı olacaksınız ama yokluğunuz sorun olmayacak. Burada bir terslik var. Mesut da kendini sorgulamalı ve artık yıldız moduna geçmeli.



İSMAİL KARTAL'IN TAMİR HARİTASI DOĞRU
3- Fenerbahçe önemli yıldızları olmadan Antalya'da kampta. Bu futbolcuların olmaması kampın faydasını azaltır mı? İsmail Kartal'dan neler bekliyorsunuz?
Fenerbahçe çok tecrübeli bir ismin elinde. Sorunun nerede olduğunu ve ne yapması gerektiğini biliyor. İsmail hoca Antalya'da bu sorunları futbolcularıyla paylaşıyordur. Nasıl çözecekleri konusunda ürettikleri formüle, oyuncu grubunun yanıt vermesi için uğraşıyordur. İki önemli problemi var; birincisi, kolay gol yenmesi, ikincisi ise takım, pas ve oyun hızının yeterli olmaması. Açıklamalarında önde baskı yaparak, topu kaleden uzak tutarak bunu yapmak istediğini söyledi. Ancak bu tempo için, bir de iyi bir fizik gücüne ihtiyacı var. Kartal'a fizik kondisyonu yüksek bir takım miras kalmadı. Moral kondisyonu da düşük. İkisinden birini önceledi ve mental gelişmeyi öne aldı. Doğru bir 'tamir haritası' var. Sürekli onarıyor. Eğer istediği iki transfer olursa, gelişen bir takım yapabilir. Kampta eksikler olması önemli değil. Samandıra'da oluşacak sinerji, her futbolcuyu olumlu etkiler. Sadece üst üste iki galibiyete ihtiyaçları var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA