Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Arda Turan beni yanılttı

* Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan Arda Turan bir Türk oyuncusu olarak büyük başarı elde etti. Arda Turan'la ilgili duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?
Arda beni gerçekten yanılttı. Asla bir dünya yıldızı olabileceğine ihtimal vermiyordum. İnanın bana şu anda kendisinden özür dilerken büyük mutluluk yaşıyorum. Bu mutluluğumun temel nedeni Arda'nın son birkaç yılda yaşadığı ve yaşattığı başarılar değil, Chelsea ile oynanan rövanşta oyundan çıkarken hocasının onu ayakta alkışlamasıdır. Arda'lı Atletico Madrid önce Avrupa Ligi'ni kazandı, şimdi de dünyanın en büyük kulüplerarası organizasyonunda final oynayacak. Üstelik aynı Atletico Madrid büyük bir ihtimalle Barcelona ve Real Madrid gibi iki dünya devini geçip dünyanın bence en önemli liginde şampiyonluğa ulaşacak. Arda kim ne derse desin artık Türk futbol tarihinin futbolcu olarak en büyük markası haline gelmiştir.

YANAL'I GÖNDERMEK KUL HAKKI YEMEKTİR
* F.Bahçe'de Ersun Yanal'ın durumu merak ediliyor. Yanal ile devam edip etmemek konusunda sizce Aziz Yıldırım kararsız mı?
Ersun Yanal Türkiye'de pek az Türk antrenörün yaşayabileceği ve yaşatabileceği bir başarıya imza atmıştır. Yanal sezon başında F.Bahçe'ye imza atarken kariyeri çok güçlü bir teknik adam değildi. Üstelik futbolculuk geçmişi ne bir Aykut Kocaman ne de bir Rıdvan Dilmen gibiydi. Üstelik Kocaman istifa etmeseydi Yanal gelemeyecekti. Eğrisi doğrusuna geldi. Kaba bir ifadeyle son çare olarak Ersun Yanal göreve getirildi. Ama o gerçekten zoru başardı. F.Bahçe takımı yıldızlar topluluğuydu. Üstelik çok kozmopolit bir takım olup sıra dışı bir başkanları vardı. Şimdiye kadar birçok şeye müdahale etmiş ve büyük ihtimalle Yanal'a da müdahale edecekti. Üstelik F.Bahçe'nin en büyük rakibi trilyonluk bütçelerle transferler yapmış bir G.Saray'dı. Yanal bütün engelleri devirip belki de büyük bir Türkiye rekoruyla şampiyonluk yaşadı. Üstelik kredisi ne bir yabancı hoca ne de bir Kocaman kadardı. Bundan sonra Yanal ile göreve devam etmemek hem Yanal'a büyük bir saygısızlık olur hem de F.Bahçe tarihinde çok kötü bir karar olarak yerini alır. Duyduğumuz o ki bazı futbolcular Yanal'dan rahatsızmış. Futbolcu milleti kolay tatmin olmaz. F.Bahçe yönetimi böyle şeylere itibar etmeyip kendilerine yakışanı yapmalı ve Yanal ile yola devam etmeliler. Yanal'ı göndermek demek kul hakkı yemek demektir.

SİVAS MAÇI BARDA KAYBEDİLDİ
* Ligde ikincilik yarışında sizce ipi kim göğüsler..
G.Saray puan olarak önde olduğu için avantajlı. Ama tabii ki belli olmaz. Beşiktaş, Sivas maçını kaybetmekle avantajı tepti. Aslında Sivasspor maçı Sivas'ta değil Şişli'deki o insanların tabanca mermisiyle yaralandığı barda kaybedildi. Bunun sorumluluğu ne başkan ne Önder Özen ne de Bilic'tedir. Bunun sorumluluğu, kepaze bir hayat yaşayan futbolcularındır. Kabul ediyoruz ki futbolcular rahip değildir. Gezeceklerdir, eğleneceklerdir ama her şeyin bir sınırı olmalı. Bu futbolular belki de Beşiktaş'ın kariyerine darbe vurdular. Beşiktaş 2. olursa hem itibar kazanacak hem de Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmakla ciddi bir gelir elde edecek. Üstelik Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan Beşiktaş'ın stadının çabuk bitmesi için önce devlet ve hükümet sonra da Türkiye seferber olacaktır.

* Beşiktaş'ta sürekli bir sorun var. Taraftar özellikle Başkan Fikret Orman'a çok kızgın.. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir defa taraftar hiç konuşmasın. Beşiktaş taraftarının ritüelini hatırlayın. 'Pascal bizi diskoya götür'.. Beşiktaş tarihinin en sevilen oyuncusu Pascal ile disko yan yana gelirse imam-cemaat örneğinde olduğu gibi bazı futbolcular da diskoda sabahlarlar. Bu yüzden Beşiktaş taraftarının fazla konuşmaya hakkı yok. Fikret Orman ne yapsın! Oyuncularını tuhaf barlardan toplamak zorunda mı? Slaven Bilic ne yapsın? Tek suçlu o futbolculardır.

TFF 5 YABANCIDA DİRENMELİ
* TFF'de bir toplantı yapıldı. 15 kulüp 6+2'yi istedi. F.Bahçe ve Akhisar muhalif olmadı. Beşiktaş '5+0+3' diyor. Ne olacak bu iş?
TFF geçen yıl alınmış kararda direnmelidir. Türk futboluna bu kadar yabancının girmesi doğru değil. Zira Türk vergi sisteminde futbolcuların ciddi vergi avantajları var. Bu durum otomatikman yurt dışına göndereceğimiz futbolcuların sayısında azalma ve yurt içinde oynayan yabancıların sayısında artmayı getiriyor. Örneğin, Arda şu anda Türkiye'de bir takımda oynasa vergi avantajını da hesapladığımızda A.Madrid'de kazandığının 2-3 kat fazlasını kazanır. Bence TFF, 5 yabancı kararında direnmelidir.

TRABZONSPOR MACERA ARAMASIN
* Hami Mandıralı gelecek sezon da Trabzonspor'un başında kalmalı mı?
Hami Mandıralı'nın futbolculuğunu bilirim, karakterini bilirim. Her şeyiyle dört dörtlüktü ve bu kısacık teknik direktörlük döneminde de oldukça başarılı oldu. Trabzonspor macera aramamalı ve önümüzdeki yıl da kesinlikle Hami Hoca ile yoluna devam etmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA