Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kanser hücresini bu şekilde asla yok edemezsiniz

Yeni Merkez Hakem Kurulu açıklandı. Serdar Tatlı ve ekibi için yorumunuz nedir? Yeni sezon için bu kuruldan beklentileriniz neler?
Türkiye'ye bir tavsiyem var, bütün kulüp başkanları, 83 milyon, Serdar Tatlı'nın katıldığı, icraatlarını anlatacağı, plan ve projelerini sunacağı bir basın toplantısını izlesinler. O dakikadan sonra yani basın toplantısı bittikten sonra Türkiye'de bir kişi, 'Bu serdar Tatlı hakikaten Türk hakemliğine büyük bir vizyon kazandırır, sorunları çözer' derse ben hiçbir şey bilmiyorum. Serdar Tatlı iyi bir adam olabilir. Ama sonuç olarak Urfa gibi gelenekçi ve mütevazı bir toplumdan yetişmiş. Eğitimi belli, işi ise gardiyanlık. Bunları asla onu hakir görmek, hafife almak ya da rencide etmek amacıyla söylemiyorum. Ama olmaz. Tuhaf tuhaf senaryolar üretiyorlar. Sözüm ona Rıdvan Dilmen, Serdar Tatlı'yı MHK Başkanı yapmış… Doğrudur, yanlıştır bilmem. Ama bildiğim bir şey var, ben Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olsam, MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa ettiğinde, hakemlikte bir yerlere gelmiş, abi statüsündeki insanları ararım. Tıpkı beyninde ur olan bir adamın, güvendiği profesör arkadaşlarını araması gibi. Çünkü Türk hakemliği geçen sene bir kanser hücresi gibi Türk futbolunun içine etti.

Şimdi Sayın Başkan Nihat Özdemir'e soruyorum, hadi beni bırak, Erman Toroğlu'na sor, Selçuk Dereli'ye sor, Yusuf Namoğlu'na sor, 'Beyler sizce bu iş nasıl düzelir' diye… Ama yangından mal kaçırır gibi bir gardiyanı (asla küçümsemiyorum) MHK Başkanı yapmak şu anlama gelir, ya birileri Türkiye Futbol Federasyonu'na emretti (Rıdvan diyorlar bilmiyorum, inanmıyorum) ya da Serdar Tatlı'yı oraya getirip acaba belli zümreler kullanmak mı istiyor? Türk futbol tarihinin kapalı devre en kötü Federasyonu ile karşı karşıyayız. Sakın Nihat Özdemir ya da Servet Yardımcı gibi önemli isimler kızmasın. Yaptığınız iş iş değil. Serdarlar- Merdarlar gider, ama bütün fatura size kalır ve zaten kalacaktır da.

B TAKIMLAR LİGİ GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR
TFF, kulüplerin de ısrarlı isteğiyle B Takımlar Ligi kurulması kararı aldı ama katılımı da mecburi yapmadı. Sizin B Ligi'yle ilgili görüşünüz nedir?
B Ligi dünyanın birçok ülkesinde var, üstelik faydası da var. Oynatamadığınız, sakatlıktan yeni dönen futbolcuları oynatabilme imkânınız var. Üstelik umut vadeden genç oyuncularınızı da bu ligde deneyebilirsiniz. Çok doğru, ancak geç kalınmış bir karar.

TARAFTARIN DÖNMESİNE DEVLET İZİN VERMEYEBİLİR
Federasyon, ekimden itibaren maçların yüzde 30 kapasiteyle seyircili oynanacağını söyledi. Bunu da özellikle kulüplerin istediği biliniyor. Sizce salgın açısından bakıldığında bu karar bir tehlike yaratır mı?
Bununla ilgili görüş bildirmek çok erken. Bir bakarsınız önümüzdeki günler Koronavirüs tekrar patlama yapar ve haklı olarak devlet ya da Sağlık Bakanlığı hiçbir seyirciye izin vermeyebilir. Sürece baktığımızda yüzde 30 taraftar alınması doğru ama şu an için içi boş. Her şey devlete ve salgının kontrol edilip edilemeyeceğini bağlıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA