Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tek yol 4x3 puan

3 maçta 3 puanımız var. Yol haritamız nasıl olmalı?
Sıradaki 4 maçta 12 puan şart. Budapeşte'de kazanırsak, sonrasında iki Andorra ve içerideki Macaristan maçıyla muhtemelen 7. maçlar sonunda 15 puana ulaşırız. Ondan sonra Romanya- Macaristan-Hollanda üçgeninde oynanacak 4 maçla şimdiki puan dezavantajımız kaybolur. Bunları söylemek kolay. Nasıl yapacağız? Bence 4 maç yok önümüzde; bir maç var. O da Budapeşte'de... Yenersek bu hesapların içinde olacağız. Yenilirsek şansımız neredeyse kalmayacak. Berabere kalırsak % 20'lerde kalacak. Yani sıradaki maç erken ama turnuvadaki en önemli maçımız haline geldi.
Burak , Selçuk, Gökhan veTopal'dan sonra Arda'nın yokluğu bizi nasıl etkiler?
Bu isimler, hangisi yedek kalsa Selçuk İnan örneği gibi "Bu adam yedek bırakılır mı?" denilecek adamlar. Kaleci dışında her bölgeden eksiklerimiz var. Takım olarak formda değiliz. Böylesine kritik maç öncesi büyük bir şanssızlık bu...
Son 11 deplasmanda sadece Kazakistan'ı yenebildik. Macaristan maçı da deplasmanda...
Bu tip istatistiklerle çok ilgilenmem. O günkü şartlar, o günkü takım, o günkü rakip farklı olabilir.
Budapeşte'de nasıl oynamalıyız? Avcı'nın Romanya maçı öncesi söylediği gibi coşkulu, arzulu bir anlayışla mı, yoksa daha kontrollü bir şekilde mi?
Macaristan'ın Estonya'da kazanmasını avantaja çevirmek elimizde... Gruptan çıkma ihtimallerinin yükselmesi üst düzey bir takım olmadıkları için avantaja çevrilebilir. Kazanıp bizi safdışı bırakmak isteyecekler ve risk alacaklar. Romanya'nın bize oynadığı gibi oynarsak bunu avantaja çevirebiliriz. Katı bir savunmadan bahsetmiyorum. Kendi sahamızda, ikinci bölgede oyunun kalmasını sağlayıp, çabuk savunma arkası koşularla -tabii ki burada Arda'ya çok ihtiyaç vardı- bireysel performanslarla sonuca gidebiliriz.
Orta sahanın önünde ve forvette oynayan oyuncularımızın çalım atabilen özellikte futbolcular olmaları gerekir. Emre Çolak gibi, Caner gibi... Silahımız savunma arkasına koşu ve öncelikle çalım atan oyuncular olmalı.
Abdullah Avcı için de var olma maçı mı bu?
Hayır; böyle olmamalı. Abdullah Avcı 2014 için geldiyse o zaman geçmiş dönemlerden hiçbir farkımız olmaz. 2014'e gidebilirsek elbette gidelim ama hedef 2018 olmalı... Ben, uzun vadede becerebileceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA