Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Bekle bizi Fransa, geliyoruz!

Türkiye, Fatih Terim'in başında olduğu takımla tarihinde ilk kez 1996'da İngiltere'deki Avrupa Şampiyonası'na katılmıştı.
Kaderin cilvesine bakın ki tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na 2016'da katılma hakkı kazanan İzlanda dün Konya'da Euro 2016 yolumuzda aşılması gereken engelimiz oldu.. 1996'dan bu yana Türkiye 2002'de bir Dünya, 2008'de bir Avrupa üçüncülüğü gururunu yaşadı.
Ancak gelin görün ki 3 turnuvayı pas geçen Türkiye yeniden Fatih Terim'le 2008'deki başarının hayalleriyle 2016'ya tutundu...

AGRESİF VE DİSİPLİNLİ
İzlanda dün hayallerimizi ve umutlarımızı çalmak istedi. Finalleri garantilememiş gibi, ihtiyacı varmış gibi aç, agresif ve disiplinli oynadı.

Bu sahada bütün gücüyle, kora kor savaşan, İzlanda'yı gördükten sonra sanırım hiç kimse bundan sonra formalite maçı edebiyatı yapamaz.
Dün Konya'da takımın nasıl dizildiği, kimin oynadığının, ya da oynamadığının önemi yoktu. Sahaya çıktığında zafere inanacak yüreklere ihtiyacı vardı..
Ay-yıldızlı formayı Fransa 2016'ya taşıyacak cengaverlere ihtiyaç vardı.
İspanyollar, Ukrayna engelini temizlemişti.. Dün önce Çekler, Türkiye için vurdu. Sonra Kazaklar. Gökhan Töre'nin kırmızı kartını ve 10 kişi kalmamızı düşünmeye bile zaman kalmadan Selçuk öyle bir vurduki gol sesi bütün cihandan duyuldu..
Kesilen nefesimiz haykırışa döndü..
Konya Stadı albayraklar arasında özlediğimiz duygu ve sevinç cümbüşüne boğuldu.
Tarihi ve büyük zaferleri inananlar yazar... Fatih Terim ve Millilerimiz, Konya'nın muhteşem atmosferinde tarih yazdılar. Direkt 2016'ya katılarak Türkiye'nin hasret kalınan 3 şampiyona özlemine son verdiler. Ay-yıldızı Fransa'da dalgalandıracak Fatih Terim, ekibi ve Millilere helal olsun.
Başarıları daim olsun...
Bekle bizi Fransa demekten öteye sanırım gayrı söz yok...
Herkesi canı gönülden kutluyorum. Umarım ki Fransa'da daha büyük başarılara imza atarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA