Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kilidi orta saha açar

Trabzonspor 15 yıldır Şükrü Saracoğlu'nda kazanamıyor. Fenerbahçe, Marsilya maçında son saniyelerde gelen beraberlikle psikolojik yönden çok iyi durumda değil. Trabzonpor'un bu maçtan alacağı puan-puanlar hem ligdeki konumu hem de özgüven açısından büyük önem taşıyor.
Bordo-mavililerin bu maçta en önemli sorunlarının başında sakatlıklar geliyor. Colman ve Soner gibi orta sahada fark yaratacak iki ismin olmayışı büyük dezavantaj. Çünkü böylesi büyük maçlarda oyunun kilit yeri orta saha. Bu alanda üstünlüğü ele alan takım, rakibine göre bir adım öne geçer.
Bilindiği gibi F.Bahçe, topa daha fazla sahip olmaya çalışan bir takım. Özellikle kendi sahasındaki maçlarda kenarlardan Gökhan Gönül ve Hasan Ali'nin geriden atak girişimlerine katılması hücum silahlarının başında geliyor. Bir de Alex'in rakip alanda topla buluştuğunda gol pozisyonu üretmedeki ayrıcalığı Trabzon'un dikkat etmesi gereken husus.
Trabzonspor'un geçen sezon özellikle Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey karşılaşmalarda başarılı olmasının en önemli nedeni takım savunmasını iyi oturtmasıydı. Bordo-mavililerin, Saracoğlu'nda takım savunmasını ön plana çıkaran, orta sahada rakibe hamle üstünlüğünü vermeyen ve de kenarları iyi kapatan bir oyun anlayışıyla sahaya çıkması gerekir. Karşı ataklarda ise bana göre bu maçta Alanzinho'nun göstereceği performas büyük önem taşıyor.
Trabzonspor'un önde en önemli sorunlarından birisi topu çabuk kaybetmeleri. Henrique, Olcan gibi futbolcular top saklama becerisi açısından yeterli değiller. Volkan Şen yok ama olsa da bu anlamda katkısı sınırlı olurdu. Janko'nun hala tam hazır hale gelememesi bu açıdan da önemli bir sıkıntı.
Savunmanın ortasında Sol Bamba ile Mustafa Yumlu'nun hala tam uyum sağlayamadıkları gözleniyor. Sol Bamba, tek hamleli bir oyuncu. O hamlesinde yaptı yaptı. Yapamadı. Aman dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA