Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Galibiyet Onur'un

Uzun bir aradan sonra Trabzonspor deplasmanda üç puan alma becerisi gösterdi. Bu alınan üç puanda en büyük pay kaleci Onur'a ait. Maçın birinci dakikasında Orduspor, öne geçme şansı yakaladı ama Onur'u geçemedi. Karşılaşmanın 40. dakikasına kadar Trabzonspor adına oyunda olumlu fazla bir şey yok. Sadece Onur, Bamba biraz da Giray'ın koyduğu dirençle oyunda tutunmaya çalıştılar. Orduspor, orta sahada oyunda üstünlüğü olan takım. Özellikle Trabzonspor'un sağ kenarında Monje ile geliştirdikleri ataklarla gol pozisyonları üretmeye çalıştılar.
Bu maçta bir kez daha görüldü ki, Trabzon'un en büyük sorunlarından birisi hücumda üretkenliğin yetersizliği. Orta sahada Colman çok fazla pas hatası yaptı ama risk alarak takımı öne çıkarmaya çalışan oyuncuydu. Sapara ve Soner ilk yarıda sorumluluk almaktan kaçındılar. İlerde ise Janko, Yasin ve ilk kez forma giyen Emre Güral ayaklarına gelen her topu çabuk kaybettikleri ve hücum çıkışlarında iki pası bir arada yapamadıkları için Trabzon'un, Orduspor kalesini rahatsız edebilecek bir atak girişimi bile yoktu.
İkinci yarıda ise Yasin'in yerine Olcan'ın oyuna görmesinden sonra 10 dakikalık bölümde Trabzonspor ilk yarıya göre daha fazla öne çıktı. Janko, direkten dönen şutunun ardından Olcan'ın kenardan getirdiği topla takımını öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor kendi alanına gömüldü. Orduspor, Trabzon'un savunmasında dönen ikinci topları alarak her iki kenardan yaptıkları ataklar sonucunda Stancu'nun vuruşuyla beraberliği buldu. Bu dakikaya kadar önemli kurtarışlar yapan Onur'un bu golde yapacağı hiçbir şey yoktu. Olcan'ın attığı ikinci golden sonra da kaleci Onur, kritik kurtarışlarıyla üç puanı getiren isim oldu.
Uzun bir aradan sonra deplasmanda alınan üç puan, Trabzospor adına sevindirici ama istikrarlı bir yapının oluşabilmesi için bordo-mavililerin hala çok önemli eksikleri olduğu gerçeğini kimse göz ardı etmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA