Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Dev uyandı!

Trabzonspor merdivenleri ağır ağır çıkarak bugünlere geldi. Bu skor aydınlık günlerin habercisi

Ligin ikinci devresinde oynanan 8 maçın 6'sında galibiyet alan 2 de beraberliği bulunan Trabzonspor için Galatasaray maçı bir büyük karşılaşmada hangi düzeyde olacağını göstermesi açısından büyük önem taşıyordu. Maça her iki takım da kontrollü başladı. İlerleyen dakikalarda ise Trabzonspor'un oyunda belirgin bir üstünlüğü olduğunu gördük. Özellikle sağ kenarda Pereira'nın Olcay'la iyi anlaşmasından doğan atak girişimleri vardı. Zaten Pereira sahanın da yıldızıydı. N'Doye ile kazanılan golden sonra ise Onazi ve Okay 1-2 pozisyonda pas zamanlamalarını daha iyi yapabilseler, savunmada çizgi halinde kalan Galatasaray karşısında ikinci golü çok daha erken bulabilirlerdi. Bu devrede Mas'ın kritik müdahalelerini de göz ardı edemeyiz. Trabzonspor'un oyun kurgusunda Olcay, Yusuf Yazıcı ve Castillo, çok önemli üç isim... Olcay, hemen hemen her maç takımı ateşleyen isim. Aynen dün olduğu gibi. Yusuf Yazıcı, hücum organizasyonlarında başrolde. Dün de çok doğru yerlerde topla buluştu ve ofansif anlamda katkı yaptı. Attığı mükemmel golle galibiyeti perçinleyen isim oldu. Castillo ise oyun sıkıştığı anda kenarda topla buluştuğunda adam eksilterek G.Saray savunmasını dengesi bozdu.
İkinci yarıda Yusuf'un attığı ikinci golden sonra ise oyunun kontrolünü G.Saray'a bırakmaları bana göre son derece yanlıştı. Ardından Uğur gibi deneyimli bir oyuncunun 5 dakika ara ile ikinci sarı karttan kırmızı görüp oyun dışı kalması gereksizdi. 10 kişi kaldıktan sonra ise Galatasaray daha rahat oynama olanağı buldu. 1-2 de gollük pozisyon yakaladı
Böylesi büyük bir maçta oynanan oyun ve alınan skor, Trabzonspor camiası için aydınlık günlerin habercisi. Çünkü yıllardır böylesi maçlarda tarihine yakışmayan sonuçlar alındı. Fakat dün taraftarıyla bütünleşerek çok farklı bir galibiyet alındı. Şairin dediği gibi merdivenleri ağır ağır çıkarak bugünlere geldiler. Artık yıllardır uyuyan devin ayak sesleri duyulmaya başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA