Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Geç kalınan müdahale!..

Geçen 4 haftaya göre daha farklı bir Trabzonspor seyrettik. Maça istekli, arzulu bir başlangıç yaptılar. Rakip alanda baskı, rakibi hataya zorlayarak kazanılan toplar vardı. Top üçüncü bölgeye geldiği zaman Sosa ve Yusuf ile şekillendirilen hücum organizasyonları oldu. Olcay ile gole yaklaşılan pozisyonun ardından, rakip kendi sahasından çıkarken yapılan baskı sonucu kazanılan topta gerçekleşen penaltı. Burak ile öne geçtikten sonra yine oyunda doğruları yapmaya çalışan takım Trabzonspor'du. Maç öncesi ilk 11'i göz önüne getirdiğimizde Trabzonspor'un en yumuşak karnı olarak savunmanın ortasını düşünebilirdik. Çünkü Okay ve Mustafa Akbaş ilk kez birlikte oynayan ikiliydi. Ama maç başladıktan sonra ise en yumuşak karın orta sahada Kucka'ydı. Ersun Yanal, 86 dakika bu oyuncuya nasıl tahammül etti anlamak gerçekten son derece zor. Kaptırdığı iki toptan Başakşehir pozisyonlar buldu, oyunda kaldığı sürede mücadele yönünden son derece yetersiz görüntü çizdi. İlk yarının son 15 dakikasında ise Başakşehir orta alanda üstünlüğü ele aldı ve Trabzonspor sahasında daha fazla görünen taraf oldu. İkinci yarı Başakşehir'li Visca'nın yaptığı hatadan yararlanan Burak takımını 2-1 öne geçirdi. 2-1 geriye düşmesinden sonra Başakşehir'in tüm riskleri alarak Trabzonspor'un üstüne geldiği pozisyonlar var. Rakibin eksik yakalandığı anlarda Sosa, Yusuf ve Abdülkadir ile sağ kenardan geliştirilen atakta Yusuf'un direkten dönen topu maçın kırılma noktası oldu.
Abdullah Avcı, İrfan Can'ı orta sahadan çıkartarak forvete Mehmet Batdal'ı koyup tüm riskleri aldığı anlarda Ersun Yanal oyuna müdahale ne yazık ki yapmadı. Halbuki orta sahada takımı eksik bırakan Kucka'yı dışarı alıp Onazi'yi oyuna soksa ve de kenarda hiçbir üretkenliği olmayan Olcay'ın yerine Volkan Şen değişikliği yapsa sonuç acaba daha farklı olur muydu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA