Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kaleci Onur ön plandaydı

BU sezon her zaman belirttiğim gibi takımlar arasında çok büyük farklar yok. Dün de bu gerçeği tüm çıplaklığı ile gördüğümüzü düşünüyorum.
Antalyaspor, bugüne kadar oynadığı maçlarda daha çok topu rakibe veren, kendi alanında çok adamla kalan ve de hızlı hücum girişimleri ile pozisyonları bulan takımdı. Ama bu maçta ilk 20 dakikalık bölümde topa daha fazla sahip oldular. Özellikle Trabzonspor'un sağ kenarından Maicon ile geliştirdiği ataklarda iki kez gol pozisyonu ürettiler.
Ardından ise Trabzonspor'un orta alanındaki büyük boşluklardan yararlanarak Doukara ile öne geçen taraf oldular. Trabzonspor'un en önemli sorunlarından birisi bu maçta orta alanda ortaya çıktı. Çünkü 4-4-2 sistemiyle sahaya çıktığınızda karşı alanda topa daha fazla sahip olmanız ve kenar organizasyonlarını iyi yapmanız gerekmekte.
İki kenardan da organize ataklar bir türlü gelmediği gibi önde top kayıpları çok fazla olduğu için Antalyaspor'un daha fazla topa sahip olduğu orta alan üstünlüğünü ele aldığı anlar var. Genel anlamda Trabzonspor'un kazandığı penaltı golünden başka ve Rodallega'nın direkten dönen topu dışında bırakın rakip savunmayı zorlamayı, tehlikeli atak girişimi bile yoktu.
İkinci yarıda kaleci Onur'un Trabzonspor adına 2 kritik pozisyonda öne çıkan isim olduğunu göz önüne getirdiğimizde bu maçta kayıp olan iki puanı Antalyaspor'un daha fazla hak ettiği gerçeği var. İki takımın da ortaya koyduğu performans daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve hatalarla dolu ama kale önü tehlikelerinin olmadığı bir maç oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA