Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kim yabancı?

Euro 2016'da prim kavgası vs., Lucescu geldiği günden beri de yabancı kuralı. Biz sahadaki futbolu unutmak için elimizden geleni yapan bir ülke haline geldik, kendi içimizdeki kaosu sona erdirmeden rakiplerimize sahada nasıl kabusu yaşatacağız? Üstelik bir de hakem faciası varken… Oğuzhan'ı önce "unutan" sonra kadroya alan Lucescu'nun, dün 2-0 geriye düşünce ilk hatırladığı isim Oğuzhan oldu. Kalede Volkan formsuz, iki bekten Fenerbahçeliler bile umudu kesmişken Şener-İsmail sahada, kilo tartışmalarının kahramanı Ozan oynarken, Caner-Oğuzhan-Nuri Şahin ve Emre Mor kulübede. Bakın Milli Takım'a veda eden ve geri dönen Arda'yı bu gruba dahil etmiyorum bile. Telafisiz Ukrayna ve Hırvatistan maçlarına ülke olarak konsantre olmamız gerekirken, yerli ve yabancı medyaya verdiği röportajlarda sürekli olarak yabancı futbolcu sınırlamasından bahseden Lucescu'ya aslında sorulması gereken şudur: Siz Türk futboluna, futbolcusuna kaç yıldır yabancısınız?
Ne pas bağlantısını sağlayabildik, ne akıllı savunma yapabildik. Cenk'e top gitmedi, Hakan Çalhanoğlu topu tutsa atacak adam bulamadı, Cengiz çırpındı durdu. Bunlar bizim yapamadıklarımız bir de İspanyol hakem Borbalan'ın "yaptıkları" var elbette… Lucescu'nun bu kadro tercihiyle Ukrayna deplasmanına "Önce yenilme" parolasıyla geldiği belliydi. Yarmalenko'nun ilk golünde net ofsaytı görmeyen Borbalan ve kıdemli yardımcısı, ikinci golde de top auta çıkmış pozisyonda yapılan ortaya ne bayrak kaldırdılar ne de düdük çaldılar. Hırvatistan maçı ne olur? Hırvatlar, dün bizi 2-0 deviren Ukrayna'dan üç gömlek üstün. Onlara karşı şansımız futbol topunun yuvarlaklığına bağlı. Tarihinde ilk kez bize bu kadar yakın olan komşumuz Rusya'da düzenlenenecek Dünya Kupası'na maalesef uzaktayız… Bayramda üzdükleri memleket insanını inşallah Çarşamba gecesi sevindirirler

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA