Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

G.Saray oyunu alır, maçı değil

Derbi öncesi Beşiktaş'ın artıları ve eksileri neler?
Ligin
ilk derbisinde çok farklı iki takım profili var önümüzde... Tamamen mali yapısını ön plana alıp kadro kalitesi anlamında da küçülmeye giden bir Beşiktaş ile, gerçekten çok alternatifli, zengin bir kadro oluşturan Galatasaray karşı karşıya. Kadrolara baktığımızda Beşiktaş'ın İnönü'de oynamaktan başka bir avantajı olmadığını söyleyebiliriz. Ama bu sadece maç öncesi için geçerli.

Maçta, sahada bu görüşü ne değiştirir?
Derbiyi
kafamızda oynayalım. Tempo ve mücadele oyununu ön plana çıkarmak isteyen bir Beşiktaş olacak. Karşısında da topa sahip olup işi becerisiyle çözmek isteyen Galatasaray'ın oyunu... Bu iki farklı oyun yapısını, hangi tarafın diğerine kabul ettirebileceği sonucu belirleyecek. Mücadele mi beceriyi bozacak yoksa kaliteli oyuncular, oyunu tempo-mücadele kimliğinden çıkarabilecek mi?

Bireysel olarak analiz edelim.
Kadroları
yan yana koyalım. Önce savunma dörtlüsüne bakalım. Sivok ve İbrahim Toraman deneyimleri ile Galatasaray'ın göbeğine karşı büyük bir zaafiyet yaratmasa da, iki kenar bekinin Hilbert ve özellikle Uğur Boral tarafı Galatasaray savunmasıyla kıyasladığımızda ciddi bir soru işareti... Orta sahada, Hasan Türk- Veli Kavlak-Fernandes üçlüsünün Galatasaray orta saha organizasyonuna karşı pas oyununu öne doğru taşıması mümkün değil. Hücumda Beşiktaş'ın tercihi uzun toplar ve çabuk ataklar olacaktır. Galatasaray da tam tersine hücumu orta sahada organize eden bir anlayış ile Selçuk İnan'ı öne çıkaracaktır. Galatasaray'ın belki de en zengin olduğu bölge hücum... Umut-Elmander-Burak üçlüsünden, son maçlarda öne çıkan Umut hangisiyle oynasa zengin bir forvet hattından bahsedebiliriz.

Nasıl bir skor bekliyorsunuz?
Mevki
olarak karşılaştırmada da, genel takım yapısında da Galatasaray ağır basıyor. Ama derbi İnönü'de ve avantajlar kağıt üstünde kalabilir. Ben sahada çok farklı bir oyun karakteri olacağını, oyunun galibi Galatasaray olsa da skorun berabere tamamlanacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA