Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Fazlasıyla kolay

Galatasaray, geçen sezonda iki maçta yenemediği Antalya karşısında çok kolay bir galibiyet aldı dün akşam... Sarı kırmızılı takım, özellikle ilk yarıda pozisyon zenginliği olmamasına rağmen iki golle oyunu koparmayı başardı. İlk yarının son dakikalarında gelen kırmızı kartla ise artık maçı kimin kazanacağı değil, Galatasaray'ın maçı kaç sıfır bitireceği önemliydi. Kaç sıfır diyorum, çünkü 90 dakika boyunca tek bir gol pozisyonu üretemeyen ve dirençsiz bir Antalyaspor vardı sahada...
Galatasaray ilk yarıda çok mu iyi şeyler yaptı? Hayır ama oyunu çok net olarak koparıp galibiyeti yakaladı. Lig ortamında her maç zordur ama bu maç tahminlerin aksine Galatasaray için gerçekten çok kolay oldu.

Birden fazla aktör
Bu galibiyette oyuncu performanslarına baktığımızda ise, Selçuk'un oyunu organize edişi, zaman zaman Ambrabat'ın yaratıcılığı, dördüncü golü atmasına rağmen son haftaların formda ismi Umut'un çok fazla rol alamayışı ve Burak'ın sahaya girdikten sonra etkili oyunu vardı. Cris hakkında bir kaç cümle etmek lazım ama böyle bir hücum fakirliği içindeki Antalyaspor karşısında Cris'in savunmacılığı hakkında bir şey söylemek çok zor bu 90 dakika için. Maçın geneline baktığımızda, Antalyaspor'un hiçbir zaman organizasyon anlamında golü düşünmeyişini gördük. Yenilen gollerde de kaleci Sammy'nin çıkarabileceği toplara gerekli hamleyi yapamamasının payı büyüktü.
Bu kadar net skorla kazanılan galibiyetler tabii ki takım oyununun gücü anlamında önemlidir. Bu hafta ligi bir kenara koyan Galatasaray için şimdi önemli olan Şampiyonlar Ligi ve Manchester United maçı. Özellikle Hamit'li bir sağ kenar ve oyundan çıkan Hakan Balta'nın durumunu ne olduğu ile Burak'ın bir şekilde ilk 11'de kullanılması bu maçın anahtar faktörleri bence...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA