Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Değişken 11’ler

Şenol Güneş, son oynanan Dinamo Kiev maçından 4 ismi dün değiştirdi. Hocanın Çaykur Rizespor karşısında kadro tercihi ve karşılaşmanın ikinci yarısında yaptığı hamleleri nasıl buldunuz?
Rotasyon dediğimiz şey her maça başka 11 ile çıkmak değildir. Rotasyon gerektiğinde kenarda olan diğer oyuncuları zaman zaman kullanmaktır. Yoksa bir takım oluşturmanız hiç kolay olmaz. Ben dünkü 11'in, biraz eksiklerden dolayı biraz zorunluluktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Sahaya çıkan kadroya baktığımızda, özellikle ilk yarıda orta sahada sadece alıp-veren, öne doğru gitmeyen, ileri uca baktığımızda da adam eksiltme özelliği olmayan oyuncuları tercih ettiğini görüyoruz Şenol Güneş'in.
Ömer Şişmanoğlu, sonucu değiştirebilen ama oyunu değiştiremeyen, Olcay Şahan da oyunda belirleyici değil ancak oyunun bir parçası olabilen oyunculardır. Böylesine bir 11'de gerçekten üretkenlikten uzaktı. Ç.Rizespor karşısında dün sadece set oyunuyla gol arayan bir Beşiktaş seyrettik ilk yarıda.
İkinci yarı ne değişti derseniz... Ömer'i çıkarıp Cenk'i kenara aldı. Ricardo Quaresma'nın girişi oyunu biraz hareketlendirdi. Çok verimli değildi ama tempo ve baskı, etkili kenar ortaları ile daha fazla gol pozisyon üretebilmesini sağladı Beşiktaş'ın.
Beşiktaş'ı geçen seneki şampiyon olan kadro ve oyun ile kıyasladığımızda, özellikle oyun olarak kesinlikle aynı olmadığını, daha farklı bir yapıda olduğunu görüyoruz. Bunda da Sosa ve Gomez ikilisinin eksikliğinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kadro değişikliklerinde kaleci ve santrfor değişmez olmalı. Çünkü bu mevkiler tam da oynama devamlılığından geçen mevkilerdir.
Aboubakar'a gelince ister istemez böyle bir transferi Mario Gomez ile kıyaslıyorsunuz. Birbirinden farklı iki santrfor tipi. Gomez geriye vuruşlarda çok etkili bir isimdi. Aboubakar ise bu anlamda eksik, sadece fizik gücüyle mücadele etmeye çalışan bir futbolcu. Şu an için de başarılı olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı zorlu maç sonrası geldiği Rize'de son dakikada ikinci yarıda oyuna giren Adriano'nun çok şık golüyle galibiyete uzandı. Alınan bu 3 puan lig yarışında Beşiktaş için altın değerinde 3 puanı almayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA