Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Ne ligler ne de Euro 2020... Avrupa’da insanlar ölüyor

Koronavirüs, İtalya'da etkisini gösterdiği ilk günlerde Milano'da oynanan Atalanta-Valencia maçını izleyip İspanya'ya dönen 3 Valencia taraftarında ve Zagreb'e dönen bir Hırvat futbolseverde virüse rastlanınca Avrupa'da önlemler arka arkaya gelmeye başladı. EURO 2020'yi de tehdit eden koronavirüsün Avrupa'daki çok farklı etkileriyle başlayalım:

İTALYA
İtalyan hükümeti karantinanın tüm ülkeyi kapsayacağını açıklayınca Çizme'de sokaklar boşaldı. 3 Nisan'a kadar tüm sportif faaliyetler iptal edildi. Ligin bitimine 12 maç var ve EURO 2020 öncesinde milli maç arasını da saydığımızda kalan hafta sonu sayısı 10! İtalyanlar ligin bu hafta itibariyle tescil edilmesi fikrine elbette ki sıcak bakmıyorlar ama bir taraftan da kulislerde EURO 2020'nin ertelenmesi için UEFA'ya başvuracakları haberleri geliyor. İtalyanlar Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki maçlarını kapalı kapılar ardında oynatacak.

FRANSA
Hükümet, 1000'den fazla insanın katılacağı her organizasyona yasak getirdi. Bu akşam PSG-B.Dortmund maçı seyircisiz oynanacak. 1000 kişi yasağı nedeniyle hafta sonunda lig maçlarında da tribünler boş kalacak.

İSPANYA

Madrid'de okulları 15 Mart'a kadar kapatan İspanyollar, La Liga ve 2. Lig'de iki hafta seyircisiz oynayacak. Dün akşamki Valencia-Atalanta maçının yanı sıra Sevilla-Roma, R.Madrid-Inter, Barcelona- Napoli'de de statlar boş olacak.

NBA'de neler oluyor?
Premier Lig ve Bundesliga'da gün itibariyle yasak haberi bulunmazken İngilizler, futbolcuların seremonide tokalaşmamalarını istedi.
NBA'de maçlar seyircili oynanıyor ancak soyunma odalarına giren insan sayısı kısıtlandı ve medya ile olan ilişkiler minimuma indirildi.

Tenisi de vurdu
ABD'de Indian Wells Tenis Turnuvası iptal edilirken, Davis Cup'ta Japonya ve İtalya'da seyircisiz olarak oynanacak.

Formula 1 de nasibini aldı
İtalya ve İspanya'da bisiklet yarışları ertelenirken koronavirüs motor sporlarını da vurdu. Formula 1 sezonu bu hafta sonunda Avustralya'da başlayacak ancak Şangay'daki Çin Grand Prix'i iptal. Bahreyn'de ise Formula 1 yarışlarında tribünler boş kalacak.

Göndermeme hakları yok
Kulüplerin yabancı futbolcuları Milli Takım'a göndermemek gibi hakları yok. Ama milli takımlar da maçlarını iptal edebilirler ya da resmi maçları kapalı kapılar ardında oynayacaklar. Elbette ki futbolcular da milli takımlarından aflarını isteyebilirler. Sonuç olarak kurallar ortada... Kulüpler bir tavır alabilecek durumda değil.

Olimpiyatlar ne olacak?
12 Haziran'da İtalya-Türkiye ile başlayacak EURO 2020 için İsviçre ve İtalya'nın ardından diğer ülkeler de ligleri durdurursa UEFA'nın turnuvayı 2021'e ertelemesi kuvvetle muhtemel. Temmuz ayının 3. haftasında Tokyo'da başlayacak olimpiyat için net kararın Haziran ayının başında alınması gündemde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA