Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İnsan çalıştığını kazanır

Dünya Kupası'nda Almanya'dan 7 gol yiyen Brezilya'nın devrik hocası Felipe Scolari, İngiltere'de Chelsae'de görev yaparken "Yeterli idman yaptırmıyor" gerekçesiyle oyunculardan tepki görmüştü. Hatta kaptan John Tery ile Lampard'ın başını çektiği bir grup oyuncu Scolari'ye giderek, "İdmanlarınız bize hafif geliyor.
Fizik gücümüz çok zayıf. Rakiplerle girdiğimiz mücadeleleri kazanamıyoruz"
şeklinde serzenişte bulunmuştu.
Bunu neden anlattığıma iki örnek vereceğim.
1-Ersun Yanal'ın ağır idmanlarından dolayı oyuncuların tepki koyduğu hatta yönetime şikayet ettiği medyada yer aldı. Her oyuncu aynı idmanı aynı güçle ve aynı tempoyla kaldıramaz. Fenerbahçeli oyuncular isyanlarında haklı olsalar bile John Tery ve Lampard gibi Ersun Yanal'a gidip "İdmanlar çok ağır. Kaldıramıyoruz" gibi dertlerini anlatabilirlerdi.
Düşünememişler... Şimdi futbolcuların mutluluğu adına İsmail Kartal dönemini iyi izleyip, iyi not tutup Ersun Yanal dönemindeki çalışma temposuyla karşılaştırarak "Acaba kim haklı?" gibi farkı görmek gerekir.
2-Mancini döneminde kadro dışı bırakılan Gökhan Zan Galatasaray yönetiminin akıllı davranışıyla affedildi. Gökhan Zan, geçen yıl 10 lig maçının 7'sinde 11'de oynadı. Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maça çıktı, iki Juventus maçında da başarıyla görev yaptı. Gökhan, Juve'nin uzun boylu golcüsü Llorente'yi iki maçta da pasivize etti, top vurdurmadı. Günümüz futbolunda yan topların önemi çok büyük. Galatasaray'ın da yan toplarda ciddi zafiyeti var. Gökhan Zan gibi uzun boylu savunma oyuncusuna ihtiyaç var. Gökhan, affedildikten hemen sonra Prandelli'nin odasına gidiyor, "Af" için önce yönetime sonra İtalyan hoca ile teknik heyete teşekkür edip şöyle diyor: "Hazırlık kampında yoktum.
A 2 takımında çalışmalarımı aksatmadım. Ancak fizik olarak takımın gerisinde olduğumu düşünüyorum. Farkı kapatmak, fizik güç ve taktik açıdan hazır olmak için gerekirse bana günde 4 idman yaptırabilirsiniz."
Öğrendim ki; Gökhan günde iki idman yapıyormuş. Ayrıca her idman sonrası soluğu fitness salonunda alıyormuş.
Son sözü Mevlana'ya bırakayım:
"İnsan, ancak çalıştığını kazanır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA