Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Chedjou ön libero olur

Bernard Sow'un sözüdür: "Akıllı adamlar aklını kullanır. Daha akıllı olanlar başkalarının da aklını kullanır.."
Melo'nun yerine Bilal Kısa ve Rodriguez monte olmaz.
Çünkü bu iki oyuncu topla oynamayı ve oyuna hükmetmeyi çok seviyor. Savunma anlayışları yok. Zaten olamaz da. Çünkü ikisi de narin ve yumuşak oyuncular. Bilal ve Rodriguez ancak Selçuk'u yedeklerler..
Hamza Hoca'nın yerinde olsam "Defansif ön libero" olarak Chedjou'yu düşünürüm. Kamerunlu yıldızın Milli Takım'da ön libero konumunda görev yaptığını hatırlatırım. Chedjou agresif yapısı ve savunma bilgisiyle hem Selçuk'u rahatlatır hem de savunmaya destek verir. Ayrıca Chedjou çok çabuk bir stoper değil.
Özellikle hızlı oyuncular karşısında kolay geçiliyor. Hamza Hoca son Konya maçında Felipe Melo'yu stoper olarak oynattıysa Aurelien Chedjou'yu defansif ön libero olarak kullanabilir. Bilal-Rodriguez-Selçuk üçlüsünden oluşacak ikili ön libero anlayışı Galatasaray'ın en zayıf karnı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA