Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

TFF'nin lobisi yok

Hırvat hakem Ivan Bebek'in çaldığı öldürücü düdükler, eğer lobileri ve marka değerleri çok güçlü Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester United, Juventus kulüpleri lehine devreye girseydi, normal karşılardım. UEFA, zaten hep güçlünün ve zenginin yanındadır. Peki Braga kim? Eğer Portekiz'in sıradan bir kulübü lobi yaparak Ivan Bebek'i getirebiliyor ve lehine düdükler çaldırabiliyorsa bu TFF'nin UEFA'da lobisini tamamen kaybettiğinin göstergesidir. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, UEFA yargılaması sürecinde, "Utanmadan UEFA'da resmini koyuyorsun" diye hakaret ettiği Şenes Erzik halen UEFA'da görevli olsaydı Ivan Bebek o düdükleri Fenerbahçe aleyhine çalamazdı. Çünkü Erzik döneminde belki Türk takımları kollanmıyordu ama Bebek gibi hakemler tarafından da ezilmiyorlardı. Erzik artık UEFA'da yok. Asıl acı durum, Türkiye'nin UEFA'da temsilcisi yok. Erzik sonrası TFF, Servet Yardımcı'yı UEFA'ya sokmak istemiş ama kabul görmemişti. TFF kaybettiği lobiyi yeniden kazanmak için bir an önce FIFA'yı da UEFA'yı da iyi bilen Erzik'ten akıl almayı düşünmeli.
Hatırlatayım: Aykut Kocaman döneminde de yine Avrupa Ligi'nde Lizbon'daki rövanş maçında Fransız hakem Lannoy Benfica'yı kollayarak Fenerbahçe'nin final oynamasını engellemişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA