Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Türkiye için yeterli

Beşiktaş'ın son dönemdeki süreci nasıl yorumlanmalı?
Beşiktaş ligde son 5 maçta sadece 4 puan aldı. Adından kupada Gaziantep BŞB yenilgisi, bu maçtaki sonuçtan öte futbolun hiç tatmin etmemesi bu sinyalleri güçlendirdi. Aslında Schuster'in hücum ağırlıklı, seyir zevki sunan oyun yapısını sezon başından beri övdük ama gerek seçilen oyuncular gerekse oyun yapısında gösterilmeyen esneklik, katı tutumda ısrar pahalıya mal oldu.

Kadro için yaptığı "yetersiz" açıklamasına katılıyor musunuz?
Katılmıyorum. Beşiktaş'a bir Türkiye Ligi takımı olarak baktığımızda çok yeterli bir kadro yapısına sahip. Ama bu isimlerin kullanımı maalesef en verimli şekilde olamıyor. Yetersiz denilen kadro içerisinde Holosko, Nihat, Nobre, Bobo, Quaresma'dan oluşan forvet zenginliği var. Guti, Ernst, Fink, Necip, Aurelio gibi orta saha oyuncularına (ki belki buraya bir etkili isimle takviyeden söz edilebilir), savunmada İbrahim Toraman, Hilbert, Zapotocny son dönemde formda olan bir Ersan gibi isimler eklenince Türkiye Ligi için yeterli bir kadro ortaya çıkıyor.

O zaman Schuster niye "Kadro yetersiz" diyor? Bahane mi arıyor?
Tabii ki bu Schuster'in görüşü. Ama İspanya'dan Türkiye'ye geldiğini unutmamalı. Artık İspanya'da değil, Türkiye'de. La Liga'da bu kadroyu eleştirebilirsiniz ama Türkiye Ligi için yeterliliği tartışılmaz. Şunun altını çizelim: Düşündürücü bir tablo ortaya çıkmaya başladı ama bu gidişi düzeltebilecek olan da yine Schuster'dir.

TAKIM OLUŞTURMAYI ATLADI
Oyun yapısında gösterilmeyen esneklik ve kadroyu verimli kullanamama ifadesini açabilir miyiz?
Schuster, rotasyonu abartarak takımın temel yapısının oluşturulamamasına yol açtı. Devamlılık ve tekrar futbolda çok önemli olgular. Bir oyun yapısını oluşturmak, yerleştirmek için devamlılık şart. Schuster'in bu açıdan gerekeni yapmadığını düşünüyorum. Hep farklı kadrolar deneyeceğim derken, takımı oluşturmayı atladı. Dönem içinde sakatlıklar ve eksiklerden dolayı her zaman her oyuncuyu kullanma şansı olmadı. Ama işte bu anlarda da takım şeklinde oynayarak daha gerçekçi oyun yapıları oluşturabilirdi. Hem bazı maçlara farklı başlayabilirdi hem de maç içinde değişiklikler yapabilirdi. Ama bunları denemedi. Bir de son dönemde saha kenarında agresif, hakemlerle uğraşan bir profil çizmeye başladı. Bu da, gerçekten kötüye işarettir. Bu tabloyu değiştirecek hamleleri yapmak yerine ilginç demeçlerle olayı başka kulvarlarla çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA