Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yeni ama yetersiz

Yapılan transferlerle oluşturulmak istenen yepyeni bir Galatasaray vardı sahada. İlk 11'e baktığımızda geçen sezondan farklı olarak 5 oyuncu gördük. Ama onların dün gece için fark yarattığını söylemek çok zor Galatasaray için. Terim'in sistemine baktığımızda 4-1-4-1'lik bir yerleşim düzeni gördük. Ama oyuncu seçimi ne kadar doğru oluşturulmuştu bunu tartışmak lazım. Evet, Sabri geçmişte zaman zaman dinamizmi için orta sahada kullanıldı ama artık onu sağbekten başka bölgede oynatmak hiç de verimli olmuyor.
Gelelim yenilerden Eboe'ye... Belli ki sağbek ve stoperde görmeye alıştığımız Eboe'yi joker olarak kullanmak istiyor G.Saray. Ama orta sahanın solunda kullandığınızda yine aynı Sabri gibi defans kökenli bir oyuncu ile oynamanın sorununu yaşadı sarı-kırmızılılar. Ayrıca bu oyun yapısında Selçuk'un istenilen düzeyde oynayamayacağı görüşündeyim. Çünkü geçen sezonun flaş ismi olan Selçuk, Galatasaray topu oyuna sokarken, ilk adres olmalı.

AVCI TAKIMINI HAZIRLAMIŞ
Yukarda söylediklerimden anlaşılacağı gİbi G.Saray'ın dün istediği işleri yapamamasının en büyük sebebi orta sahadaki oyuncu seçimleridir. Bu sistemde ileri hatta etkili olabilmeniz için ya orta sahadan kaleye koşu yapacak oyuncuları kullanacaksınız, ya da oyunu paslarla sete çevirip (ki bu oyuncularla bu çok zor) ileride çoğalıp, sabırlı oynayacaksınız.
İstanbul BŞB hakikaten enteresan bir takım. Oyuncular arasında mesafeleri iyi ayarlanmış, birlikte oyunu (ki bunda Abdullah Avcı'nın katkısı çok büyük) çok iyi sahaya yansıtan bir takım. Özellikle yeni transferleri ile bu sezon hiç de hesapta olmayan farklı yerlere gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA