Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Eleştiriler Mayıs'tan sonra

Dün akşam, uzun bir aradan sonra yeni dönem ve yeni teknik direktörle hazırlık da olsa ilk milli maçımızı oynadık. Ben bu milli takım üzerindeki oyun ve teknik direktör penceresinden eleştirilerimi mayıs ayında oynanacak hazırlık maçları sonrasına bırakma düşüncesindeyim. Dünya Kupası elemesi kadrosunu beklemek lazım.
Tabi ki bu ilk maç da 27 kişilik kadroda kimlerin kullanılıp, kimlerin kullanılamayacağını görmek açısından çok önemliydi. İlla oyun hakkında bir şey söylemek gerekirse; hücumda çok fazla üretemediğimiz, savunma anlamında fazlasıyla pozisyon verdiğimiz bir karşılaşmaydı. Bu kadroda Burak ve Selçuk'un ilk 11'de kullanılamadığı, Arda, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın isimleri dışında her ismi tartışabiliriz.. Kalede Sinan Bolat'ın kolay yediği 2 gol, savunmada yeni isim arayışında iki genç Semih ve Ömer'in kullanılması (Savunmada deneyim çok önemlidir) Caner'in kendi takımında zorlandığı yer olan savunma, kendi takımında oynamayan Nuri'nin, Trabzonspor'da devamlılığı olmasına rağmen uluslararası seviye futbolcusu olduğu tartışılacak isim olan Olcan'ın ve Beşiktaş'ta netleşemeyen Mustafa Pekdemek'in tek santrfor oynaması, Mehmet Ekici'nin futbol becerileri olmasına rağmen temposuz oyunu Milli Takım hakkında geleceğe dönük acabalar oluşturabilir. Tabii ki dün akşamki maçın olumsuz izlenimlerimize rağmen bu maçın hazırlık ve ilk maç olduğunu unutmamamız gerekir.
Şunu da bilmeliyiz ki, A Milli Takım uluslararası yarışma seviyesidir. Sadece oyuncuları değiştirirek değil, oyunu değiştirerek de fark yaratabilirsiniz.
Tabi ki kamuoyu yeni ve genç oyuncular özlemi içerisinde ama özellikle uluslararası oyunda deneyimi ıskalamamak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA