Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Güven bitince lider de biter

Maç bittiğinde İnönü Stadı'ndaki 30 bin kişi koro halinde "Ersun Yanal istifa" diye bağırıyordu. Hakan Şükür yine gündemdeydi Yanal'ın cevabı da netti: "Bu benim tercihim ve saygı duyulmasını istiyorum."
Eğer bir kişi 70 milyonluk bir ülkenin takımının patronluğunu yapıyorsa tabii ki saygı görecektir, görmelidir. Ancak o patron üstlendiği sorumluluk bilinci içinde ülke menfaatlerine zarar verecek kaprisin, inadın, kompleksin içinde olamaz, olmamalıdır. İnsana kuvvet veren şey, işinde çalışmak ve ilerlemek gücünü temin eden sorumluluk duygusudur. Sorumluluk yükü ölümden bile ağırdır..
Ersun Hocam sen duyguların ve inatların uğruna hem kendine hem de Milli Takım'a zarar verdin. Attığın her adımda polemik yarattın. Geleceği planlarken bugünü öldürdün. Megolaman bir ruh yapısı içinde, "Ben Ersun Yanal'ım. Farklıyım. Yaratacağım eserle Türkiye beni konuşacak" hayallerine dalıp gerçekle yüzleşmekten kaçtın. Sen her şeyin anahtarının bilgisayar olduğuna inandın. Kullandığın ve yönettiğin malzemenin insan olduğunu bilmene rağmen bilgisayara teslim oldun. İnsanların psikolojisini hiçe saydın. Şimdi soruyorum; İnsan psikolojisini bilgisayara yükleyebilir misin? Ama sen kararlarında hep bilgisayarın tutsağı oldun.
"Sistemime uymuyor" palavrasıyla milli forma ile en fazla gol atan Hakan Şükür'ü bir kalemde sildin. Bu konudaki tepkilere sırt çevirdin. Çünkü Hakan'ın senin kariyerin konusunda önünde engel olacağına inandın. "Farklı olacağım" saplantısıyla aynı çatı altında savaşmayı ve bir patron gibi hükmetmeyi düşünmeyip Hakan Şükür'ü dışlayarak ucuz bir yol seçtin. Hakan'sız bir sistem hayaliyle oyuncu seçimlerini duygusal yaptın. Tecrübeli insanları dışladın. Her oyuncunun Milli Takım oyuncusu olamayacağı gerçeğini göremedin. Hakan'sız bir Milli Takım'la başarıyı düşleyip anıt olmayı denedin, inat ettin ama kaybettin. İşinin zor olduğunu ve yaşayacağın zorlukları biliyordun. Sen zorluk yaratan durumları değiştirmediğin gibi zorluklara yaklaşımını da belirleyemedin. Sen Milli Takım'ın lideriydin. Işığın savaşçısı gibi yola koyuldun. Ancak liderliğin temelinin güven olduğunu özümlemedin. Bugün ülke insanının, paranı ödeyen Futbol Federasyonu'nun hatta devleti yönetenlerin sana güveni kalmadı. Hem 70 milyonu hem de kendini daha fazla yıpratma.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA