Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard seyretti

Arda'nın Galatasaray için ne kadar önemli olduğu Trabzon'da bir kez daha ortaya çıktı. Kaptansız Galatasaray gemisi, Karadeniz'de karaya oturdu ve eğer Bursa hata yapmazsa şampiyonluk şansını bence yitirdi. Maçtan önce Trabzon'da konuştuğum herkes, "Bursa'nın şampiyonluğunu istemiyoruz.
Bizi yıllar önce 4-2 yenip şampiyonluktan etmesine rağmen Galatasaray'ın kazanmasını istiyoruz"
diyordu.
Bu düşüncenin perde arkasında Trabzon'un yıllardır sürdürdüğü 'Anadolu Beyliği'ni Bursa'ya kaptırmak istememesi vardı. Trabzon bileğinin hakkıyla kazandı ve Bursaspor'un yeni Anadolu Beyi olması konusundaki fitili ateşledi.
Trabzonspor yenilgisine Galatasaray, Emre Güngör'i günah keçisi yaparak kulp takamaz. Eğer büyük takımsan ve pahalı ayaklara sahipsen geriye düştüğünde maçı döndüreceksin.
Ne yazık ki Galatasaray'ın ruhu Ali Sami Yen'de canlanıyor, deplasmanlarda donuyor. Bir lider, başkalarının gördüğünden daha fazlasını gören, başkalarının gördüğünden daha uzağını gören ve başkalarından daha önce gören kişidir. Rijkaard tecrübesi ve müthiş kariyerine rağmen oyunu okuma ve müdahale etme konusunda özellikle deplasmanlarda yetersiz kalıyor.
Örneğin, Elano iki maçtır yürüyor. Brezilya Milli Takımı'nda oynayan bir oyuncu hiç risk almaz mı? Elano bir kez bile Galatasaray'ı hızlı hücuma taşıyamadı. Üstelik tek final pası bile atmadı. Eğer vatandaşı Alanzinho, Elano'nun yerine Galatasaray'da oynasa çok daha etkili olurdu.

ELANO'YU GEÇ ÇIKARDI!
Elano çıkıp yerine Giovani geçince Galatasaray hücuma çıkmaya başladı. Rijkaard, Elano'yu daha erken oyundan almalıydı. Keita'nın solda, Giovani'nin sağda oyuna başlaması hataydı. Ankaragücü maçında gollerin mimarı Keita sağda etkili olmadı mı?
Keita solda oynarken rakibin arkasına deparlar yapacağına bir orta saha oyuncusu gibi top kullanmaya çalıştı ve verimi düştü. Trabzon orta sahaya Selçuk-Ceyhun-Colman üçlüsüyle hakim olurken, Sarp-Barış ikilisi göbekte etkisiz kaldı.
Rijkaard 90 dakikayı tek değişikle tamamlarken, Ayhan'ı düşünmedi. Hakan Balta'yı oyuna alıp Caner'i ileri itmeyi aklından geçirmedi. Şenol Güneş Trabzon'u satranç ustası gibi yönetirken, Rijkaard Galatasaray'ın zaaflarını seyretmekle yetindi ve Güneş'e mat oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA