Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sorumlu yönetimdir!

Dünya Kupası'nda yaşanan fahiş hakem hatalarını yazılı ve görsel medyamız, "Türk hakemlerine haksızlık yapılıyor" diye yorumlamıştı. Bu görüş yanlışı yanlışla örtmektir. Başka ülke hakemlerinin hataları bizim hakemlerimizin kurtuluş reçetesi olmamalı.
MHK Trabzon-Fenerbahçe maçına doğru bir kararla tecrübeli Bünyamin Gezer'i atıyor.
Aynı MHK zorluk derecesi yüksek, şampiyon Bursa ile Galatasaray'ın maçına tecrübesiz Abdullah Yılmaz'ı gönderiyor. Düne kadar yönettiği son 7 maçın sadece ikisi Süper Lig karşılaşması olan Yılmaz, maçın gidişatına etki edecek büyük bir hata yapıyor. Bir pozisyonda ayağı kayıp düşen sarı kartlı Volkan Şen topu eliyle tutuyor. Yılmaz "Elle oynama" düdüğünü çalıyor ama ikinci sarıyı göstermeyerek kararını inkar ediyor. Gerekçesi; "Volkan atağı kesmediği için kart göstermedim."

* * *

Futbol tuhaf bir oyun... Galatasaray OFK Belgrad ve Karpaty maçlarında kötü oynamış, geriye düşmüş ama beraberliği yakalamıştı. Bursa maçında ilk yarıdaki iyi oyun ve Baros'la yakalanan pozisyonlar gol olmadı.
İlk yarıda tek korneri bile olmayan Bursaspor golü buldu. Takım disiplininden taviz vermeyen ve akıllı kapanan yeşilbeyazlılar orta sahayı kalabalık tuturak Galatasaray'ın top kullanmasına ve kanatlardan hücum etmesine izin vermedi.

ASLAN HEYBETİNİ KAYBETTİ
Galatasaray'ın bu kadar güçsüz hale gelmesinin baş sorumlusu transferleri zamanında yapmayan ve Rijkaard'ın elini zayıflatan yönetimdir.
Bu kötü gidiş Rijkaard'ın gitmesiyle de çözülmez çünkü malzemenin kalitesi eksik. Kewell bile sözleşmesini uzattığı için pişmandır.
Başkan Adnan Polat
"Aykut'un yan top zaafiyeti var. Ufuk da top tutamıyor" şeklinde yorum yapıyorsa ve kaleci transfer edilmiyorsa sorunu görüp çözüm üretmemek bir yönetim zaafiyetir.
Yerli transferler Galatasaray'ı taşıyamayacağı gibi sürekli oynayan bazı oyuncular da çok kalitesiz. En önemlisi; Galatasaray heybetini kaybetti. Taraftar, "Benim takımım bu maçı kazanır" rahatlığı içinde tribünde oturamıyor. İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Karpaty maçı sonrası, "İçimden yönetim istifa demek geliyor" demişti. Taraftar bu mesajı sesli olarak şimdilik Adnan Sezgin üzerinden verdi.
NOT: Arda Turan, tanınmayacak kadar kötü oynadı. Sorumluluk almadı. Aklı sahada değildi. Acaba gitmek mi istiyor? En doğru yanıtı yine kendisi verecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA