Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ahmaklığın Devrik Hali..

Kitap Ece Gürsel

"AŞK, sırayla göğe yükselen iki vücut arasındaki döngüdür''..der David Foenkinos'un "Ahmaklığın Devrik Hali'' isimli kitabında Viktor karakteri.. (artı bir kitap yayınları)
Ben elimden bırakamadım.. Bu nasıl bir hayal gücü, nasıl bir yaratıcılıktır, şaşırdım kaldım.. Her sayfasında başka kapılar açıyor okuyana..
Mesela, 30'uncu yaş gününüzde, hayat arkadaşınız, doğum gününüzde bir kutu ton balığı hediye etse ne yaparsınız?
Kahkahalarla güler misiniz? Yoksa kafasına fırlatıp evi terk mi edersiniz?
Teresa'nın, yani kitaptaki kadın karakterin canına tak der ve berbat bir âşık olan ve de berbat hediyeler seçen sevgilisini terk eder..
Viktor, Teresa'nın kaybıyla yıkılır ve hayata tekrar tutunabilmek için mücadeleye başlar..
Kısa bir süre ailesinin yanına gider ve kendisini daha da bunaltarak geri döner. Teresa evdedir ama odaları ayırmışlardır.
Hiç konuşmazlar, hatta karşılaşmazlar bile..
Bu iki yalnız insan, hiç olmadıkları kadar acı çekerler..
Teresa ilişkileri boyunca çocuk istemiştir ama Viktor, en yakın arkadaşı dikkatini çekene kadar bir türlü anlamamıştır.
Bu sırada Conrad adlı çocuk eve gelir.. İkili Conrad'a derin bir sevgiyle bağlanır.. Hatta bu sevgi ilişkilerinde yeni bir başlangıç olur.. Bitişin başlangıcı..
Çocuk sevgisi onları her şeyin aşk ya da nefret olduğu döneme götürüp, ahmağa çevirir.. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.. Bu sevgi, hayatlarına ve sıkıntılarına eşlik ederek, ilişkilerini tümüyle tüketir..
Yeni ve bambaşka bir hayata başlarlar..
Aşkın gözleri kör ettiği söylenir, aslında hayat bizi kör ettiğinden, aşk körün değneğidir.. Nefes aldığımız sürece her türlü aşka ihtiyacımız var, çünkü aşkta sıcaklık var.. Önemli olan sevginin nerede saklı olduğunu bulabilmek..
Bu kitap bir başlangıç olabilir. Tavsiye ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA