Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT'nin zavallı hali..

TRT'nin güya bana verdiği yanıtı dün köşemde kelimesi kelimesine okudunuz. Aynen yayınladım ki, altına imza atmaya dahi cesaret edemedikleri için kimin kaleme aldığı bilinmeyen bu utanç metnini okuyun ve TRT'nin kimler elinde olduğunu görün..
Böyle küstah, böyle aşağılayıcı, böyle yanlışlar, yalanlar, iğrenç imalar ve saptırmalarla dolu, bu kadar aptalca bir yazıyı ben yazabilirim. Sadece beni ve benim yöneticilerimi ilgilendirir.
Ama bir kamu kuruluşunun, benim paramla maaş alan, bu halkın vergileri ile beslenenlerin, devleti ve kamuyu da temsil ettiklerini bilerek, saygılı bir dil kullanmaları ve net yanıtlar vermeleri gerekir. TRT adına, halk adına, kamu adına utanmazlık yapılmaz..
Sevgili Okurlar..
O utanç yazısında benim "TRT'nin kış Oyunlarına gelmediğini, oyunları sadece bir kanaldan yayınladığını belirterek okuyucusunu yanıltmıştır" diyor..
Bir..
Ben "TRT gelmedi" demedim.. Tam tersini söyledim.. "170 kişi oraya tatile gitti."
Nasıl tatil yaptıklarını da gördük. Perşembe günü, Türkiye Oyunlardaki ilk madalyasını Buz Dansı'nda aldı. Peki Buz Dansı finallerini TRT hangi kanalda yayınladı.. Bilen var mı?. Yayınladı mı? Onu bilen var mı?.
Çarşamba günü Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Aslan'ı aradım. "Buz Dansı finalini yarın hangi kanal yayınlıyor" diye.. Mehmet'i aradım, çünkü TV'lerdeki spor yayınlarını en iyi izleyen ve her gün "TV'de spor" diye köşe yapan onlar..
Mehmet "Bilmiyorum" dedi. "Az sonra öğrenir ararım.."
Yarım saat sonra aradı..
Buz Dansı finalleri yayın programında yokmuş. Ayni saatte Kayakla Atlama varmış. TRT, ikincil kanallarından birinde onu veriyormuş. Bizimkiler piste çıkınca, beş dakika için oraya geçeceklermiş..
Buyrun.. Bunun adı yayıncılık öyle mi?. Türkiye ilk ve belki de tek madalyasını alacak?..
Nerde.. Kış sporlarının en güzeli, en estetiği, dünya üzerinde en ama en fazla reyting toplayanı Buz Dansı'nda.. Bir müzik, dans, estetik ve güzellik şöleni.. Artistik Patinajı ve hele Buz Dansı'nı bu ülkeye TRT tanıttı. O, bugünkülerin utanmadan, sıkılmadan dil uzattıkları tek kanallı, ama çağdaş, ama yasasının emirlerini yerine getiren TRT.. Arman Talay, Çetin Çeki, Kenan Onuk'ların futbol uşağı değil, her türlü sporun alkışçısı TRT.. O zaman sokaktaki çocuklar Jean Torvil, Christopher Dean'in, Catherina Witt'in adını ezber bilir, seyrettiklerinde hakem gibi puan verirlerdi. Öyle iyi yayınlardı TRT..
"Şimdi 14 kanalımız var" diye övünüyorlar, ama Türkiye'nin ilk ve belki de tek madalyasını kazanacağı yarışma yayın akışında yok. TRT Text'e girdim, çarşamba gecesi. Perşembe sabahı.. Yok. Gene yok..
Hâlâ yok.. Yahu gazeteler ilan ediyor madalyanın geldiğini orda tatil yapan 170 kişinin haberi yok..
Ya da var da.. Var da..
Buz Dansı'nda kıyafetler dekolte. Oysa kayakla atlamada gözler bile kapalı, ondan mı?.
Ya da Buz Dansı ayıp, müstehcen. 18.30 gibi aile izlenme saatinde olmaz. TRT'nin kendi programında görülen yayın saati, sabahın üç buçuğu.. Banttan.. Alay eder gibi.. Türkiye'nin madalya alması beklenen yarışma, sabaha karşı banttan ve bunun adı "Yayıncılık" öyle mi?.
İnsanda utanma olur..
TRT Text'te Bank Asya ligi için özel sayfalar var. Alman Ligi için tıklayın anında karşınızda.. 170 kişinin tatil yaptığı Erzurum Oyunları için sayfa yok. "Yahu bugünkü yarışlar ne oldu?.. Madalya durumu ne" öğrenmeniz mümkün değil.
Yahu bilgisayar çağı. Sıcak odanda oturacaksın. Oyunlar merkezinden gelen sonuçları iki tıkla TRT'ye aktaracaksın, hepsi bu.. Ona bile üşeniyorlar. Çünkü vatandaş eşek.. Ona hizmet gereksiz..
Cuma gecesi tekxti tıkladım, sonucu öğrenmek için.. İki satır.. Hepsi iki satır.. Alper ve Alisya gümüş madalya aldı.. O kadar.. Yahu kim kazandı?. Kaç puan?. Bizimkiler kaç puanla altını kaçırdı. Bir spor müsabakasının, hem de Türkiye'nin oyunlardaki ilk madalyasının sonuçları böyle ilkokul yazısı gibi mi verilir?. O 170 kişilik tatil ekibinde utanan, yüzü kızaran tek kişi yok mu?.
Bir de tehdit.. 170 kişi beni mahkemeye verecekmiş. Hadi versinler.. Onların, bu milletin parası ile Erzurum'da görev, mörev yapmadıklarını mahkemede ispatlamak bana büyük zevk verir..
TRT'nin adını açıklamaktan korkan yazarı, 5 soruma da yanıt vermiş.. Güya.. Onlara yanıtım da, haftaya..
Bu milletin parasını har gür edenlerle hesaplaşmam bitmeyecek, sakın rahat etmesinler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA