Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Borusan Kuartet!..

Dünya çapında bir klasik dörtlümüz var. Borusan Kuartet.. Ama kıymetleri, dünyada bizden çok biliniyor. Yılın büyük bir bölümünü yurt dışı konserlerde geçirmeye başladılar. Onları bu ülkeye ilk sunanlardandık, Yaşamdan Dakikalar olarak.. İki arada, bir derede gene yakaladık. Sağolsunlar, koşarak geldiler..
Birbirinden şirin, birbirinden cana yakın, dört harika delikanlı.. Ama dördü de sazlarının ustası.. Esen Kıvrak, Olgu Kızılay (Kemanlar), Efdal Altun (Viyola) ve Çağ Erçağ (Çello).. Olgu'nun elindeki kemanın 1662 yılında yapıldığını öğrendik. Aslında hepsinin sazları, müzelik olacak kadar eski ve bunların fiyatı yok. Borusan bu sazları, Kuartet'i çok beğenen bir İsviçre müzik vakfından kiralamış.. Çekimde öğrendik.. Açılışta bir Şostakoviç çaldılar. Besteci bu eserinde dünya savaşını anlatır.. Savaş seslerini aynen duyduk sanki. Öyle başarılıydılar. Kapanıştaki Oğuzhan Balcı bestesi, "Borusan Kuartet" bu dört adamı anlatıyordu, müzik yolu ile.. Çok çok ilginçti.
Yaşamdan Dakikalar'ın bu haftaki yıldızı Nebil ve ekibi.. İki gerçek Oscarlık görüntüler hazırlamışlar ki izlerken dondum kaldım..
Bu gece 21.00 ve pazar 10.00'da Sky- Turk'teyiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA