Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yeni yıl nedir?..

"Bir Yılbaşı Gecesi" filmini size anlatmıştım kısaca.. 47 yıldan beri yeni yıl en görkemli New York'ta Times Meydanı'nda kutlanır. Son yıllarda bu meydandan yapılan töreni tüm dünyada milyarlar canlı izlerler. Törenin en heyecanlı anı, saat 12'yi vururken, meydandaki direğin tepesinde duran topun, toplananların geriye sayma çığlıkları arasında aşağı inmesidir. Bu topun organizasyonu Hillary Swank'a verilmiştir filmde.. Genç kadın sabah işinin başına gelir. Topun zirveye çıkarılmasını emrini verir, ama elektrik sistemindeki bir arıza yüzünden top yarı yolda durur. Yarım asırlık gelenek gerçekleşmeyecek midir, yoksa.. Saatler ilerler. Toplanan insanlar sabırsızlanmaya başlar.. Swank, eline bir mikrofon alır ve toplananlara hitap eder..
"Tamamı olsa, bu konuşmayı size aynen naklederdim" diye yazmıştım o zaman.. Birileri, tüm dünya insanları ile "Biz" olma fırsatı veren bu geceyi kutlamamayı marifet sanırken..
Ayşem Yurtseven adlı okurumdan bir mektup aldım.
"Çok beğendiğim için internetten bulup çıkarmıştım o konuşmanın orijinalini.. Annem köşenizi okurken sizin aradığınızı söyledi" diye İngilizcesini yollamış bana.. Ben de size naklediyorum..
"O top orada, şampanyaları patlatmadan ve yeni yılı kutlama çığlıkları atmadan şöyle bir durmamız ve geride bıraktığımız yıla bakmamızı hatırlatmak için durdu. Hem başarı, hem yanlışlarımızı, verdiğimiz sözlerden tuttuklarımızı ve tutamadıklarımızı düşünmemize fırsat vermek için.
Önümüzdeki yıla, büyük maceralara kendimizi açarak, yoksa başımıza gelebileceklerden korkarak, korkuyla içimize kapanarak mı bakacağız?.
Çünkü yeni yıl odur işte.. Yeni fırsatlara sahip olmak.. Affetmek fırsatı.. Daha iyisini, daha fazlasını yapma, daha fazla verme, daha fazla sevme fırsatı.. "Eğer" diye başlayan endişelerden vazgeçip, neler olabileceğine umutla sarılma fırsatı..
Yani, gecenin tam yarısı top düştüğünde ki, düşecek, birbirimize karşı daha iyi iyi, daha sevecen olmayı hatırlayalım.. Sadece bu gece için değil.. Tüm yıl boyunca.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA