Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzellik.. Coşku.. Hüzün!..

Karmakarışık duyguların birbirine girdiği bir geceydi, Süreyya'da..
Güzelliklerle doluydu.. Çünkü enfes bale gösterileri izledik..
Coşkuyla doluydu. Çünkü gerçekleştirenler "Cumhuriyet"in gençleriydi.. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünün öğrencileri..
Hüzün doluydu.. Çünkü, geleceğin büyük yıldızları olacaklarının işaretlerini veren bu gençlerin geleceklerinin üzerine kocaman bir soru işaretinin konduğu günler yaşıyorduk..
"Devletin sanatçısı mı olur?.."
Olmaz tabii..
O zaman aslında devletin konservatuvarı da olmaz.
Bu harika gençler yarın ne yapacaklar?.
Bu harika yetenekleri bulup yetiştiren konservatuvar yarın olacak mı?. O konservatuvara lüzum kalacak mı?..

***

Gece 7 ve 8'inci sınıfların "Dansa Davet"i ile başladı. Weber'in müziği ile Murat Kurtulmuş ve Zeynep Tutucu'nun zarif koreografisiyle..
Bu gençlerin hepsinin adını yazacağım.. O yaşta, o sanat dalında bir gazetede adının geçmesinin ne olduğunu iyi bilirim çünkü..
(Eylül Asmin Adıgüzel, Emine İrem Erden, Nehir Sürel, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, Deniz Ekim Akarslan, Berkay Yılmaz Günay (8. sınıf) Elenay Bacı, Miray Bacı, Gülce Erim, Afiyet Yalçın, Deniz Sıtkı, Tufan Elitaş (7. sınıf)
Çaykovski'nin Mavi Kuş'unda Melis Ayanoğlu'nu Petipa adımları ve alkışla izledik.
Ardından, adını artık deftere yazmanız gereken Nikolas Nolte, Giselle'den enfes bir solo yaptı. Niko, daha 9'uncu sınıfta..
Fındıkkıran'ın Üçlüsü'nde Emine İrem Erden, Aycan Ersal ve Ekim Deniz Arslan pırıl pırıldılar..
Sonra gecenin yıldızlarından biri geldi.. Uğur Seyrek'in müthiş koreografisi ile nefes kesen bir modern dans.. Nefes ve Can Bezirganoğlu..
6 ve 7'nci sınıf öğrencileri Delibes/ Coppelia/ Masal Dükkânı'ndaki masalsı havayı yarattılar ve yaşattılar.. Zeynep Tutucu'nun koreografisi gene çok iyi düşünülmüştü.
(Gülce Erim, Afiyet Yalçın (7. sınıf) Hazal Dingiloğlu, Arda Erkara, Burak Kesimoğlu, Metehan Tarkun (6. sınıf)
Arkadan gelen, bu defa 8'inci sınıflar coşkuyu Harlequinade ile tavana vurdurdular. Zeynep Vural'ın koreografisi ve olağanüstü kostümler şovu tamamladı..
(Emine İrem Erden, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, Nehir Sürel, Eylül Asmin Adıgüzel, Berkay Yılmaz Günay (8. sınıf)
"Tavana vurdu" derken, arkadan gelen Offenbach'ı hesaba katmamışız.. 9 ve 10'uncu sınıfların Renkahenk/ Zehra Tarım Özbal dansı beni sahneye fırlatacak kadar çarpıcıydı. Yanımda oturan Mesut İktu Hocam zor zapetti.. Öylesi..
(Naz Özakıncı, Melisa Ayanoğlu, Zeynep Uzel, İzel Anamurluoğlu, Beril Baştürk, Petek Şimal Özcan, Nicolas Nolte ( 9. 10. sınıf)
Araya enfes bir romantizmle girdik. Pugni/ La Vivandiere.. Ve üç yıldız izledik..
Buket Polat, Can Bezirganoğlu ve Nilüfer Akçanbaş.. Ekibi, Duru Kaçmaz, Sıla Aşık ve Feda Dündar tamamladılar..
İkinci yarı baştan sona Chopin müziklerine ayrılmıştı ve sahnede artık sadece ağabeyler ve ablalar vardı.. Üst sınıflar..
Unutulmaz danslar izledik.. Gene Buket, gene Nilüfer ve Duru Kaçmaz'ın soloları.. Elifsu Pamuk'la ve Can Bezirganoğlu'nun harika valsi..
Ve de "Biz hazırız" diyen bir kordo bale..
(Sıla Aşık, Feda Dündar, Esin Çamsun, İzel Anamurluoğlu, Beril Baştürk, Petek Şimal Özcan, Naz Özakıncı, Melisa Ayanoğlu, Zeynep Uzel, Emine İrem Erden, Nehir Sürel, Eylül Asmin Adıgüzel, Aycan Ersal, Gülce Su Gümüş, Miray Bacı)
Bu gençleri, Oral Yazıcı'nın bölüm başkanlığında Yrd. Doç. Zehra Tarım Özbal, Natela Arobelidze, Sergo Tereshenko, Christoph Paluch, Doç.
Dr. Zeynep Tuzcular Vural, Canan Kayacık, Murat Kurtulmuş, Zeynep Tutucu, Gizem Tokgöz, Pınar Güremek, Mercan Selçuk, Oksana Arkan
hazırlamışlar..
Hepsini yürekten kutlarken bir kez daha sormak istiyorum..
Bu gençlerin geleceklerini hazırlayanlar da var mı bu ülkede?.
"Düşünen" olsa razıyım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA