Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Silikonun olmadığı dönemde...

Tevfik Yener'le Haftasonu

Gece kulüplerinin açıldığı mevsimde bir gümbürtü koptu.
"Semiramis Pekkan sahneye çıkıyor!."
"Hem de ne biçim?"
"Ne biçim acaba?"
"Çok dekolte bir tuvalet giyecekmiş. Şarkı söylerken ne olacakmış? Göğüsleri özgürlüğü seçecekmiş."
"Oh sevindim, ne kadar müzikal!."
"Ukalalık etme. Şov dünyası bu, her şey pembe ve boş olmalı. Yani; pemboş. O zaman hayat hoş!..
Semiramis, Küçük Pekkan.. Ablası Ajda'nın yoluna çevirmiş direksiyonu. Pekkanlar akıllı kardeşler. Rüzgârları batıdan esiyor. Türkiye'de geçerli.
Semiramis Pekkan'ın galasına gideceğim. O sansasyonel elbisesi ile fotoğrafını galadan iki gün önce gazetemde yayınlamıştım. Ses getirmişti. Bakalım galada tepkiler n'olacak?.
Playboy kulübün önünde arabamı "parkçı" Mehmet'e teslim ettim. Merdivenleri iniyorum Playboy'a doğru.. Duvarda fotolar asılı: Semiras Pekkan ve Altan Erbulak.
Hey gidi Altan Erbulak! Semiramis'ten önce şov yapıyor. O her sanatın ustasıydı. Resmin, karikatürün, tiyatronun, radyoculuğun ve insanlığın.. Akademiden ağabeyim olur. Burnunu çeke çeke karikatür çizerdi.
Altan Erbulak ve Semiramis Pekkan. Bu şov seyredilir.
Semiramis'in galasına ablası Ajda Pekkan da gelmişti. Masasında Fahrettin Aslan da vardı. Gazinocular Kralı Fahri bey gece kulüplerine gitmezdi. Semiramis için övünülecek misafir. Bir de, dostların en güzellerinden senarist-rejisör Safa Önal arkadaşım.
Semiramis Pekkan kıvır kıvır saçları ve gözalıcı tuvaletiyle Oyuncak bebek gibiydi. Tuvaletinin pencerelerinden bakan göğüsleri silikonun olmadığı yıllarda "hodri meydan" diyordu.
Semiramis, sonraki yıllarda saz-söz-perde- sahneye boş verdi. Alyansına milyonlarca doların ışıltılar yansıttığı evlilikler yaptı. Ablası Ajda'nın "erkek" ilişkileri neydi? Erkeğiyle olduğu anlarda bile yalnız. Kendine âşık. Belki haklı çünkü farklı. Ajda, lafını, sözünü, yemesini, içmesini, randevusunu bilir. Çağdaş, vefalı. Tıpkı kendi kuşağının büyük solistleri gibi mesleğine saygılı ve yerini hak eden.
Pekkan kardeşleri takdir ederim. Kendi gayretlerinin çocuğu onlar. Kendi pusulaları ile yollarını bulma becerisini gösterdiler.
Titanic olmadılar, kendilerini batıracak buz dağlarına çarpmadılar. Erkeklerin budala, kadınların kıskanç, ama meraklı olduğunu fark ettiler. İşte, merdivenin basamaklarını yükseltecek mükemmel inşaat malzemeleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA