Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Errol Flynn, nasıl kahramanımızdı oysa..

"Sevgili Hıncal, sinemayı seviyorsun..
İşte seni gençlik yıllarına geri getirecek bir not" diye başlıyordu Safter Ağabey'in (Yılmaz) Los Angeles mektubu..
Aynen öyle oldu. Gençliğin de ötesine, çocukluğuma döndüm, Errol Flynn'in beni şaşkınlıklara düşüren öyküsünü okurken..
Ağabeyimle, her filmine bir kaç defa gider, sonra da evde, onun muhteşem kılıç düellolarını oyun diye tekrar ederdik. Robin Hood'daki "Okçuluk" sahnelerini oynarken, daldan yaptığımız ok ve yayla ağabeyim beni çenemden vurmuştu hatta..
O çocukluk kahramanımız meğer neymiş..
Söz Safter Ağabey'de..

***

Beyaz perdenin unutulmaz Robin Hood'u Errol Flynn'in son yıllarını nakleden "The Last of Robin Hood" filmi yarım asır önce hızlı yaşantısı yüzünden 50 yaşında ölen ünlü yıldızı tekrar hayranlarına hatırlattı..
Devrinin unutulmaz yıldızı Joan Crawford'un "O gelmiş geçmiş en güzel erkek " dediği Errol Flynn'i sinema severler 1935'teki "Captain Blood", 1938'deki "The Adventures of Robin Hood " ve 1940'taki "The Sea Hawk" filmleri ile unutmuyorlar..
1957'ye gelindiğinde içki, uyuşturucu ve genç kızlara olan düşkünlüğü ile Errol Flynn zor günler yaşıyordu.. 1942 ve 1948'de yaşı küçük kızlara tecavüz ettiği iddiası ile iki defa mahkeme önüne çıkmış, avukatlarının mahareti sayesinde kurtulmuş ama Warner Bros. kontratını yenilenmediği için uzun süre işsiz kalmıştı..
1957'de ona içki arkadaşı aktör John Barrymore'un hayatı ile ilgili "Too Much, Too Soon" filminde rol verdiler.. Warner Bros. studyosundaki çekimler sırasında Errol'un gözüne sarışın uzun bacaklı Beverly Aadland adlı gerçekte 15 yaşında olan fakat annesinin ayarladığı sahte hüviyet ile yaşı 18'e çıkarılan bir güzel takıldı.
Errol Flynn körpe kızları hiç kaçırmazdı..
Beverly'yi de elde etmesi güç olmadı. Zaten genç kızın annesi de buna yardımcı oldu.. Zira kızının ne olursa olsun ünlü olmasını istiyordu..
Errol Flynn hayatının son iki yılını Beverly Aadland ile geçirdi..Bu arada 1959'da kalpten ölmeden önce onunla Küba'da ""Cuban Rebel Girls" adlı son filmini de çevirdi..
1961'de genç kızın annesi Florence "The Big Love" adli bir kitap yazarak ünlü yıldızın kızıyla olan son yıllarını nakletti.. İşte konusunu bu kitaptan alan "The Last of Robin Hood" filme çekildi ve son Toronto Filim Festivalinde gösterildi.. Sanırım Türkiye'de de oynar.
Errol Flynn rolünde Kevin Kline, Beverly Aadland rolünde Dakota Fanning ve kızını ünlü yıldıza peşkeş çeken anne Florence Aadland rolünde ise Susan Sarandon oynuyor.
Bu notu yazarken ben de gençlik yıllarına gittim.. Şimdi pasaj olan Beyoğlu'ndaki Lale sinemasında Errol Flynn'in hiç bir filmini kaçırdığımı hatırlamıyorum.. Hey gidi günler!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA