Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Geceler sayılmaz yaşanmadıkça!..

"Geceler sayılmaz yaşanmadıkça.." der ya Ali Kocatepe'nin o çok sevdiğim şarkısı.. Tesadüfen bulduğumuz bir şiir kitabında yakalamıştı, Sami Serin'in dizelerini de hemen bir gecede bestelemişti, birlikte oturduğumuz 80'li yıllarda..
O yıllarda o kadar çok "sayılacak" gece yaşamıştık ki..
Yani, geceyi yaşamak, bir günden ötekine dışarda geçmekse, uzun bir aradan sonra ilk defa "Sayacağım" bir gece yaşadım..
Yıllar var gece kulüplerine, barlara geç saatlerde gitmez olduğum.. Sevgili Kaya'nın Niş Barı, Nişantaşı'nda son tiryakiliğimdi. Birincisi Aşkın Arsunan ve arkadaşları dünya çapında caz yapıyorlardı. İki, erken saatte, akşam üzeri yapıyorlardı. Hemen her gün gidiyordum.
Geç saatlerden çekilmemin baş sebebi müzik.. Çastra çastra, 135 desibel bir disko ritmi başlıyor ki, dayanılmaz.. Beyoğlu'nda bazı yerler varmış ama, Beyoğlu'nu sevmiyorum. O semt, tinercilere teslim olmuş. Girerken sorun, çıkarken sorun. Hele geç saatlerde..
Zeynep, benim Sevgili Zeynep'im, Neco'nun kızı, Özyılmazel "Les Ottomans'da başlıyorum, perşembe geceleri" deyince, hem de saat on gibi uygar bir saatte başlayıp, 12 gibi uygar bir saatte de bitirince, "Hadi bakalım" dedim.. Benim yeğen de Zeynep, ona.. "Hadi Zeyno topla bakalım bizim genç takımı" dedim..
6 kişi gittik.. Sevgili, eski, can dostum Ersoy Çetin, Park Şamdan hani.. Orda Emre Ergani ile bir bar açmıştı ya.. Les Ottomans'da da bir şube açmışlar meğer.. Sabah Nişantaşı'ndan taşındığından beri Ersoy'u da görmemiştim, iyi oldu..
Ama en iyisi Zeynep oldu.. Nasıl yumuşak bir cazla başladı.. Piyanoda Burak, basta Ozan'la.. Elimi uzatsam dokunacağım, o kadar yakın.. Ama rahat rahat konuşuyorum yanımdaki Zeynep'le de.. Yani, bangır bangır olmadan da oluyor müzik.. Hem de enfes oluyor.. Hafif caz üzerine gittik, bir saat.. İkinci yarıda, Türkçe sözlü şarkılara geçti, Zeynep.. Daha çok eskilerin aranjmanları..
Ben gençlere bakıyorum durmadan.. Ve bakıyorum, benden çok bayılıyorlar..
"Her perşembe gelelim amca" demez mi, benim Zeynep!..
Harika bir gece yaşadık, Ersoy ve Emre'nin barında Zeynep'le ve Zeynep'le.. Gençlerle..
Ali, çetelene bir çizik daha at.. Bir gece daha yaşadım!.
Ya- şa- dım!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA